Staafmixer of blender?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Staafmixer of blender?

Wat zijn de verschillen tussen een staafmixer en blender? Wat kun je allemaal met een staafmixer, de alleskunner die past in je lade.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 04-03-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-03-2022

Met een staafmixer en blender kun je veel verschillende gerechten bereiden, dus wat mij betreft beide onmisbare apparaten in de keuken. 

Zowel de staafmixer als blender is bij velen in de keuken te vinden, zo ook bij mij. Ik gebruik mijn staafmixer vaker dan mijn blender, maar waarom eigenlijk?

Staafmixer

Een staafmixer is een handig en klein apparaat dat makkelijk op te bergen is in een lade. Een staafmixer komt vaak met accessoires, zoals een hakmolen en maatbeker. Zelf gebruik ik de staafmixer met hakmolen van KitchenAid. Een hakmolen is ideaal, zo maak je een gladde curry pasta in een handomdraai.

Wat nou precies de beste staafmixer is, verschilt per persoon. Waar gebruik je de staafmixer het meeste voor, maar ook je budget is bij de beslissing van belang. Ik koop het liefste een iets duurder product, hierdoor koop ik minder vaak iets nieuws waardoor het duurzamer is. Zo heb ik mijn staafmixer die veelvuldig gebruikt werd pas na meer dan 10 jaar hoeven vervangen.

Eton mess
Eton mess

Blender

Wat betreft blenders zijn er ook ontzettend veel soorten, maten, kleuren en merken verkrijgbaar. Ik heb behalve een staafmixer van KitchenAid, ook een blender van KitchenAid gekozen. Ze zijn beide ontzettend krachtig, dit ligt vooral aan de hoeveelheid messen. 

Net zoals bij staafmixers, zijn er ontzettend veel factoren die meespelen bij het kiezen van een blender om jou soep of smoothie perfect mee te pureren. Te beginnen bij de grootte van de beker, als je geen grote hoeveelheden tegelijk gaat pureren volstaat een kleinere blender. Op veel blenders passen meerdere maten bekers, extra handig als je een grotere en een kleine beker hebt voor hetzelfde apparaat. 

Wat is het verschil tussen een staafmixer en blender?

Met een blender en een staafmixer kun je beide soep, saus of iets anders pureren. Een krachtige blender maakt de soep meestal gladder zonder dat je een stukje mist. 

Een staafmixer geeft minder afwas, je kunt deze gelijk in de pan met soep plaatsen en alle ingrediënten pureren. Bij een blender schep je een gedeelte van de soep in de blender en het past het meestal niet allemaal tegelijk. Hierdoor heb je een tweede pan of kom nodig om het gepureerde gedeelte in de schenken terwijl je de rest pureert. 

Een groot voordeel van een blender is echter dat deze een deksel heeft, waar een staafmixer sneller zal spatten doet een blender dit meestal niet.

Ravioli met pompoen en amaretti
Ravioli met pompoen en amaretti

Behalve soep, sauzen of smoothies, kunnen er ook veel meer andere dingen met een staafmixer gepureerd worden. Zoals de vulling van ravioli, de appel in deze madeleines, verschillende soorten dressings of ijssoorten.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Staafmixer of blender?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.