Heel erg makkelijke kip met Boursin saus voor elke dag van de week. Erg lekker en vooral ook erg snel, klaar in maar 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-09-2024
Pel de ui en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en was deze zorgvuldig met koud water. Snijd de prei in fijne halve ringen.
Verwijder het overtollige vet en eventueel spiertjes van de kipfilets.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de kipfilets toe. Bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn, dit zal enkele minuten duren.
Voeg dan de gesneden ui en prei toe en bak deze nog enkele minuten tot ze een beetje zacht beginnen te worden. Schenk er dan de room bij en laat dit enkele minuten koken.
Voeg de Boursin (roomkaas) toe en roer tot een gladde saus. Kook de kip in de saus tot deze volledig gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Geniet van deze heerlijke Boursin saus met bijvoorbeeld rijst en een frisse salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Bedankt voor je leuke bericht Fanny! Fijne dag en liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.