Wow, appel cider donuts zijn geweldig. Ze zijn geweldig tijdens de herfst, maar om eerlijk te zijn zou ik ze het hele jaar door wel kunnen eten!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-10-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schenk de appel cider in een kleine sauspan en plaats op middelhoog vuur tot het ongeveer voor de helft is ingekookt. Laat de cider lichtjes afkoelen.
Smelt de boter in de 2e kleine sauspan en laat deze dan ook lichtjes afkoelen. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom: bloem, kardemom, kaneel, nootmuskaat, zout, baksoda, bakpoeder en basterdsuiker.
Meng de eieren, gesmolten boter en ingekookte cider in de kom van de elektrische mixer tot het mengsel glad is. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en meng goed.
Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor ongeveer een uur. Meng ondertussen 2 eetlepels kaneel met de suiker.
Verwarm de olie terwijl je begint met het uitrollen van het deeg, zorg er ondertussen voor dat de olie niet te heet zal worden. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
Gebruik een ronde uitsteker om grote rondjes uit te steken en maak met de kleine uitsteker een gat in het midden. Voeg voorzichtig een paar donuts tegelijk toe aan de hete olie en frituur deze 2 minuten aan elke kant.
Haal de donuts uit het vet en leg ze kort op een stuk keukenpapier. Dip ze dan meteen in de kaneelsuiker. Herhaal dit tot al het deeg gebruikt is. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.