Hartig bijgerecht dat bij veel hoofdgerechten past. Deze zoetzure komkommer kun je in 10 minuten bereiden, recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-10-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit is een heel makkelijk recept! Deze komkommerlinten zijn heerlijk als bijgerecht. Was de komkommers en snijd in dunne linten met behulp van een mandoline of een koksmes en snijplank.
Je kunt de komkommers in elke gewenste vorm snijden. Plaats de komkommerslierten in een kom. Herhaal de bovenstaande stap voor de andere komkommer.
Verhit de azijn in een kleine pan en voeg suiker, peper en zout toe. Breng 2 minuten lang aan de kook, of totdat de suiker opgelost is. Giet het hete azijn mengsel over de komkommerlinten.
Deze manier zorgt ervoor dat de komkommer de azijn nog makkelijker opneemt.
De zoetzure komkommers kun je direct serveren of inmaken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de komkommerslierten gaat verdelen over de weckpotten.
Steriliseer de weckpotten op voorhand om schimmelvorming te voorkomen. Vul de weckpotten met water en de inhoud van de kom.
Je kunt deze ingemaakte zoetzure komkommer minimaal 1 jaar lang bewaren in een donkere ruimte.
Kan ik voor dit recept elk type komkommer gebruiken?
Je kunt zowel gewone komkommer als Engelse komkommer gebruiken. Zorg er gewoon voor dat ze vers en knapperig zijn voor de beste resultaten.
Hoe dun moet ik de komkommerlinten snijden?
Streef naar dunne, delicate linten om de zoet zure smaak te versterken. Gebruik een mandoline of een groenteschiller voor magische resultaten! Streven naar een dikte die lijkt op flinterdunne linten.
Kan ik de zoetzure komkommer meer pittiger maken?
Experimenteer met de verhouding azijn-water of pas de hoeveelheid suiker en kruiden aan naar jouw smaakvoorkeur.
Hoe lang moet ik wachten voordat de komkommerlinten zijn ingelegd?
Geduld is de sleutel! Laat de komkommerlinten minstens 30 minuten marineren in de azijn voor perfect samensmeltende smaken. Wil je een intensere smaak? Bewaar ze dan enkele uren of zelfs een nachtje in de koelkast! Geen tijd om te wachten? Deze verrukkelijke zoetzure komkommerlinten kunnen al binnen 5 minuten op tafel staan.
Hoe bewaar ik de overgebleven ingelegde komkommerlinten?
Bewaar je ingelegde komkommerlinten in luchtdichte containers in de koelkast. Ze blijven tot wel twee weken heerlijk vers. Maar laten we eerlijk zijn, zo lekker als ze zijn, zullen ze waarschijnlijk niet zo lang overleven!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.