Deze pasta met kip, pesto en amandelen is klaar binnen een half uurtje en is gemaakt in één pan. Erg makkelijk en nog zonder room gemaakt ook!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukken, niet te groot.
Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel kort in de droge pan. Haal het amandelschaafsel uit de pan en verhit dan olijfolie in dezelfde grote bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Bak dan ook de kip enkele minuten mee voor je de penne pasta toe gaat voegen. Schenk de kippenbouillon erbij en plaats een deksel op de pan.
Zodra de pasta bijna gaar is, dit zal ongeveer 10 minuten duren, haal je de deksel van de pan zodat de overtollige bouillon kan verdampen.
Als je cherry tomaatjes hebt, voeg je deze nu toe. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper en zout. Maak af met geraspte kaas en amandelschaafsel, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.