Deze mini hamburgers zijn zó leuk om te maken en te eten. Klaar in 20 minuten, dit recept is voor 8 mini hamburgertjes en 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook in 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur.
Vermeng tomatenketchup, bruine basterdsuiker, cayennepeper, paprikapoeder, Worcestershiresaus en rode wijnazijn samen om een simpele barbecuesaus te maken.
Voeg de gebakken sjalot en knoflook toe aan een grote kom en meng dit samen met het gehakt en een snuf cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout.
Vermeng alles goed en verdeel het gehaktmengsel in 8 porties. Gebruik de palm van je handen om van de 8 porties 8 mini hamburgertjes te vormen.
Verhit olijfolie in dezelfde bakpan die je voorheen gebruikt hebt en bak daarin de mini hamburgertjes in 3 tot 4 minuten aan beide kanten.
Je kunt om het spek extra krokant te maken deze toevoegen aan dezelfde pan als de hamburgertjes. Tik de kwarteleitjes open en bak deze 2 minuten lang op middelhoog vuur.
Wij hebben een poffertjespan gebruikt om ervoor te zorgen dat de kwarteleitjes mooi rond gebakken worden. Je kunt de kwarteleitjes ook in een normale bakpan bakken.
Snijd de mini hamburgerbroodjes doormidden en voeg dan een blaadje sla toe, daarna spek en daarna een mini hamburgertje, een gebakken kwarteleitje, barbecuesaus en de andere helft van het broodje. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.