Een kruidige en makkelijke sladressing die te combineren is bij elk soort salade. Het is een basis vinaigrette, maar dan boordevol verse kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-09-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
We gaan de verse kruiden in de olijfolie laten 'marineren', zodat de olie de smaak volledig gaat opnemen.
Dit kun je het beste enkele dagen vooraf al doen, want hoe langer de kruiden in de olie zullen zitten hoe smaakvoller de olie zal worden.
Dek de olie met kruiden af met huishoudfolie en zet deze dan in de keukenkast.
Zeef de olie om alle kruiden te verwijderen. Meng mosterd met witte wijn azijn, peper en zout in de middelgrote kom. Het beste kun je deze op een theedoek zetten, zodat de kom niet kan verschuiven.
Meng met de garde tot een glad mengsel en schenk er dan geleidelijk de kruidige olie aan toe terwijl je blijf mengen met de garde. Voeg niet teveel olie in één keer toe, want dan zal de dressing niet goed mengen.
Blijf kloppen met de garde tot alle olie is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.