Een heerlijke kip en courgette spies van de barbecue is makkelijk te maken. Met een marinade van o.a. citroengras, tijm en paprikapoeder.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-05-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in stukken, niet te klein. Meng in een kom de kipstukjes met paprika poeder, takjes tijm, in grove stukken gesneden citroengras stengel, olijfolie, peper en zout.
Dek af met huishoudfolie en laat dit enkele uren in de koelkast marineren, bij voorkeur de hele nacht. Je kunt de houten spiesen in water leggen om te voorkomen dat ze kunnen verbranden, maar dit is niet noodzakelijk.
Zorg dat de barbecue tijd genoeg heeft om alvast goed heet te worden.
Verwijder de citroengras en tijm takjes uit de marinade. Snijd de courgette in dunne linten, je kunt ze het beste rollen terwijl je ze om en om met een stuk kip op een spies rijgt.
Als je ze allemaal tegelijk rolt, zullen ze weer uitrollen. Herhaal dit tot alle kip en courgette rolletjes gebruikt zijn. Plaats de spiesen dan op de barbecue en gril deze ongeveer 10 minuten terwijl je ze af en toe om draait. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.