Kabeljauw met romige kappertjessaus
😍 38Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw met romige kappertjessaus

Serveer deze kabeljauw met romige kappertjessaus met huisgemaakte pasta, krieltjes of rijst. Recept voor 4 personen, klaar in een uur.

1 uur
4 personen
Recept kabeljauw met romige kappertjessaus
Kabeljauw met romige kappertjessaus ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een kleine sauspan op middel-hoog vuur.

Smelt een klein klontje boter en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Giet de azijn in het pannetje en laat het meeste van de azijn verdampen.

Voeg de room toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg dan een handvol kappertjes (naar smaak) toe aan de saus en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. 

De kappertjes zijn van zichzelf al zout genoeg, om deze reden hoef je geen extra zout toe te voegen. 

Kabeljauw met romige kappertjessaus
Kabeljauw met romige kappertjessaus

De kabeljauw met romige kappertjessaus afmaken – 15 minuten

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier, breng de vis op smaak met peper en zout. Bedek de filets met een dun laagje bloem.

Verhit een middelgrote bakpan en voeg een flinke klont boter toe. Leg de kabeljauwfilets in de pan en bak 3 - 4 minuten lang afhankelijk van de dikte van de vis.

Een aantal minuten per kant is in de meeste gevallen voldoende. Serveer de kabeljauw met bijvoorbeeld huisgemaakte pasta, aardappeltjes of rijst.

Schep de romige kappertjessaus over de gebakken kabeljauwfilets en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

38 waarderingen
😍
38
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kabeljauw met romige kappertjessaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.