Zweeds dillebrood
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zweeds dillebrood

Hartig Zweeds dillebrood is lekker als bijgerecht voor heel veel hoofdgerechten. Gemaakt met roomkaas, ui en dille. Recept voor 6 personen.

1 uur
6 personen
Recept zweeds dillebrood
Zweeds dillebrood ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding –  30 minuten + wachttijd

Snijd de ui en verhit een kleine bakpan zonder er olie of boter aan toe te voegen. Fruit de stukjes ui een aantal minuten aan, totdat deze zacht en ietswat verkleurd is.

Laat de gebakken ui afkoelen tot kamertemperatuur. Meng dan de roomkaas samen met de gebakken ui in de kom van je keukenmachine totdat de roomkaas zacht geworden is.

Los gist op in een bakje met 125 ml lauwwarm water, en wacht ongeveer 10 minuten totdat er een schuim ontstaan is. Voeg bloem, ei, zout, dille, het gistmengsel en olijfolie toe aan de roomkaas.

Meng op lage snelheid met de platte menghaak totdat er een deegbal ontstaat. Voeg bij een droog deeg eventueel een klein beetje water toe. 

Zelf Zweeds dillebrood maken
Zelf Zweeds dillebrood maken

Vervang de platte menghaak nu voor de deeghaak en kneed het deeg een aantal minuten, totdat het elastisch wordt. Bedek de binnenkant van een kom met olijfolie, zodat het deeg niet gaat plakken. 

Vorm het deeg in de vorm van een bal, plaats deze in de kom met olijfolie en dek deze af met een schone en droge keukendoek.

Wacht nu tenminste een uur, laat de gist zijn werk doen en je zult zien dat het deeg in volume verdubbeld. Vet in de tussentijd de ovenschaal of springvorm met olie in.

Verdeel het deeg in evenredige kleinere ballen en plaats deze in een ronde ovenschaal of springvorm.

Dek deze af met de droge en schone keukendoek en wacht totdat de deegballen wederom in volume verdubbeld zijn. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. 

Zweeds dillebrood
Zweeds dillebrood

Het Zweeds dillebrood afbakken – 30 minuten

Zodra de deegballen in grootte verdubbeld zijn kun je deze afbakken in de oven. Bak het Zweeds dillebrood in 30 minuten goudbruin en krokant aan de buitenkant.

Wij hebben dit Zweeds dillebrood gegeten met heerlijke Italiaanse mosselen (Taranto). Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Zweeds dillebrood"
Laura zegt op 05-05-2018
Hoi Veronique, Ze waren lekker. Wij hebben de broodjes gegeten met een aspergesoep en salade. Groetjes Laura
Ohmydish zegt op 06-05-2018
Dankje Laura, dat klinkt als een heerlijke combinatie! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.