Zoete aardappel gnocchi zijn kleine kussentjes van liefde. Zo heerlijk zacht van binnen en krokant van buiten door het bakken in boter, zo lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Als je geen oven hebt kun je de aardappel ook koken in de schil, zorg er dan wel voor dat de zoete aardappel puree zo droog mogelijk is.
Was de zoete aardappel en pak deze in met aluminiumolie. Plaats de aardappel in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot deze zacht en volledig gaar is. Laat de aardappel een beetje afkoelen en breng een grote pan met water aan de kook.
Schil de aardappel en pureer deze met een vork. Meng in een grote kom samen met de ricotta en een eetlepel bloem tegelijk, tot het niet meer heel erg plakkerig is.
Het deeg behoort nog wel een klein beetje plakkerig en zacht te zijn. Voeg niet te veel bloem toe, dan zal de gnocchi minder smaakvol zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het deeg in gelijke delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol er dan een lange dunne rol van. Snijd de rol in kleine stukjes en gebruik de achterkant van een vork om de typische gnocchi vorm te maken.
Druk lichtjes met je duim op het deeg terwijl je deze van je af drukt, op de achterkant van de vork. Na een paar keer proberen, zul je zien dat dit heel gemakkelijk is. Het ribbel-patroon heeft als functie dat saus beter hecht aan de gnocchi.
Leg alle gnocchi's op een bord met een beetje bloem, om plakken te voorkomen. Kook de gnocchi in delen, anders zal het 1 grote gnocchi worden i.p.v. mooie kleine individuele gnocchi's.
Kook ze gaar in een paar minuten, ze zullen gaan drijven zodra ze klaar zijn. Schep ze dan uit het water op een schone theedoek om plakken te voorkomen.
Verhit genoeg boter in de grote bakpan om ook als saus te dienen en voeg de tijm blaadjes toe. Voeg dan de gnocchi's toe en bak ze enkele minuten.
De binnenkant zal dan heerlijk zacht zijn en de buitenkant krokant. Breng op smaak met peper en zout en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.