Zoete aardappel gnocchi
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappel gnocchi vegetarisch

Zoete aardappel gnocchi zijn kleine kussentjes van liefde. Zo heerlijk zacht van binnen en krokant van buiten door het bakken in boter, zo lekker!

50 minuten
4 personen
Zoete aardappel gnocchi ingrediënten

Recept zoete aardappel gnocchi

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Als je geen oven hebt kun je de aardappel ook koken in de schil, zorg er dan wel voor dat de zoete aardappel puree zo droog mogelijk is. 

Was de zoete aardappel en pak deze in met aluminiumolie. Plaats de aardappel in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot deze zacht en volledig gaar is. Laat de aardappel een beetje afkoelen en breng een grote pan met water aan de kook. 

Schil de aardappel en pureer deze met een vork. Meng in een grote kom samen met de ricotta en een eetlepel bloem tegelijk, tot het niet meer heel erg plakkerig is. 

Het deeg behoort nog wel een klein beetje plakkerig en zacht te zijn. Voeg niet te veel bloem toe, dan zal de gnocchi minder smaakvol zijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Zoete aardappel gnocchi
Zoete aardappel gnocchi

De zoete aardappel gnocchi afmaken – 10 minuten

Verdeel het deeg in gelijke delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol er dan een lange dunne rol van. Snijd de rol in kleine stukjes en gebruik de achterkant van een vork om de typische gnocchi vorm te maken. 

Druk lichtjes met je duim op het deeg terwijl je deze van je af drukt, op de achterkant van de vork. Na een paar keer proberen, zul je zien dat dit heel gemakkelijk is. Het ribbel-patroon heeft als functie dat saus beter hecht aan de gnocchi. 

Leg alle gnocchi's op een bord met een beetje bloem, om plakken te voorkomen. Kook de gnocchi in delen, anders zal het 1 grote gnocchi worden i.p.v. mooie kleine individuele gnocchi's. 

Kook ze gaar in een paar minuten, ze zullen gaan drijven zodra ze klaar zijn. Schep ze dan uit het water op een schone theedoek om plakken te voorkomen. 

Verhit genoeg boter in de grote bakpan om ook als saus te dienen en voeg de tijm blaadjes toe. Voeg dan de gnocchi's toe en bak ze enkele minuten. 

De binnenkant zal dan heerlijk zacht zijn en de buitenkant krokant. Breng op smaak met peper en zout en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
399.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.72 g
2.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.38 g
16.19 g
Eiwitten
9.84 g
Vezels
2.6 g
Natrium
403.27 mg
Mineralen
Ijzer
1.12 mg
Calcium
157.6 mg
Magnesium
26.38 mg
Kalium
26.38 mg
Fosfor
184.34 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.15 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
16.74 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
4.06 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0.19 µg
Foliumzuur
15.43 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zoete aardappel gnocchi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.