Zelf burgers gevuld met kaas maken is niet alleen leuk, maar ook nog eens mega smaakvol. Heerlijke gesmolten kaas bij elke hap is een waar feestje en extra lekker met champignons.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-burgers-gevuld-met-kaas-maken
Pel de ui en rasp deze fijn. Meng de geraspte ui samen met een ei, theelepel mosterd en peper en zout door het gehakt en meng goed.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en druk 1 deel plat. Verdeel de geraspte kaas in vier gelijke delen en plaats 1 deel in het midden. Druk een tweede deel gehakt bovenop en druk de zijkanten goed aan zodat de kaas in het midden zal blijven.
Herhaal voor het overige gehakt en de resterende kaas.
Verhit een grillpan en een grote bakpan op hoog vuur. Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin.
Snijd de broodjes open en grill deze kort in de grillpan. Besmeer de burgers met een laagje olijfolie en bak deze gaar in de grillpan. Draai deze regelmatig, de exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de burgers.
Leg een paar blaadjes sla op de onderkant van het broodje en leg hier de burgers op. Breng de champignons op smaak met peper en zout en verdeel deze over de burgers. Leg de bovenkant erop en serveer direct. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke kaas voor burgers?
Comté is een iets pittige kaas waardoor deze burgers extra smaakvol zullen zijn. Gebruik het liefst een kaas met een sterkere smaak, anders zal de burger waarschijnlijk redelijk flauw zijn.
Mijn burger valt uit elkaar, wat nu?
Mocht je van het gehakt lastig burgers kunnen vormen komt dit door het soort gehakt dat je hebt gekozen. Je kunt dit makkelijk oplossen door een beetje paneermeel toe te voegen tijdens het mengen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.