Zelf burgers gevuld met kaas maken is niet alleen leuk, maar ook nog eens mega smaakvol. Heerlijke gesmolten kaas bij elke hap is een waar feestje en extra lekker met champignons.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en rasp deze fijn. Meng de geraspte ui samen met een ei, theelepel mosterd en peper en zout door het gehakt en meng goed.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en druk 1 deel plat. Verdeel de geraspte kaas in vier gelijke delen en plaats 1 deel in het midden. Druk een tweede deel gehakt bovenop en druk de zijkanten goed aan zodat de kaas in het midden zal blijven.
Herhaal voor het overige gehakt en de resterende kaas.
Verhit een grillpan en een grote bakpan op hoog vuur. Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin.
Snijd de broodjes open en grill deze kort in de grillpan. Besmeer de burgers met een laagje olijfolie en bak deze gaar in de grillpan. Draai deze regelmatig, de exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de burgers.
Leg een paar blaadjes sla op de onderkant van het broodje en leg hier de burgers op. Breng de champignons op smaak met peper en zout en verdeel deze over de burgers. Leg de bovenkant erop en serveer direct. Eet smakelijk!
Welke kaas voor burgers?
Comté is een iets pittige kaas waardoor deze burgers extra smaakvol zullen zijn. Gebruik het liefst een kaas met een sterkere smaak, anders zal de burger waarschijnlijk redelijk flauw zijn.
Mijn burger valt uit elkaar, wat nu?
Mocht je van het gehakt lastig burgers kunnen vormen komt dit door het soort gehakt dat je hebt gekozen. Je kunt dit makkelijk oplossen door een beetje paneermeel toe te voegen tijdens het mengen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.