Maak je eigen zalmspread met dit makkelijke recept. Een zalmspread gemaakt van wilde zalm, mayonaise en kappertjes. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Met dit recept kun jij je eigen zalmspread maken. Heerlijk voor op brood of op een toastje. Je kunt eventueel ook verse zalm gebruiken voor dit recept, zalm uit blik is echter wel veel goedkoper.
Schil een halve Granny smith appel, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes met behulp van een koksmes. Doe de appelblokjes in een grote kom.
Was en snijd de halve lenteui en doe deze ook in de grote kom. Laat het blikje zalm uitlekken. Plet het teentje knoflook met een koksmes en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook door de rest van de ingrediënten.
Zalmspread
Voeg de (uitgelekte) zalm, 2 eetlepels mayonaise, 2 theelepels kappertjes en een beetje citroensap toe aan de kom en meng alles goed samen. Probeer de zalmstukjes goed te verdelen.
Proef, en breng de zalmspread op smaak met peper en zout. Je kunt naar smaak meer mayonaise en/of kappertjes toevoegen. Geniet van deze zelfgemaakte zalmspread!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.