Volkoren orzo met tomaat
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Volkoren orzo met tomaat vegetarisch

Deze volkoren orzo met tomaat en paprika is een ideale doordeweekse maaltijd bomvol smaak. Deze vegetarische orzo staat binnen 40 minuten op tafel en is extra lekker met feta en olijven.

40 minuten
4 personen

Orzo is een heerlijke pasta soort die lijkt op rijst en volkoren orzo is hier een nog gezondere variant van. Deze volkoren orzo met tomaat en gegrilde paprika is een fantastische vegetarische maaltijd en zonder feta zelfs veganistisch. 

Je kunt verschillende soorten olijven gebruiken, maar kalamata hebben een rijke smaak en een stevige textuur, waardoor ze perfect passen bij de romige feta en orzo.

Volkoren orzo met tomaat ingrediënten

Recept volkoren orzo met tomaat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 16-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Snijd de gegrilde paprika's in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Volkoren orzo met tomaat - lekker met feta en olijven
Volkoren orzo met tomaat - lekker met feta en olijven

Volkoren orzo met tomaat maken – 35 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Voeg de orzo toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten mee tot ook de orzo glazig is geworden.

Orzo (volkoren) met olijven in tomatensaus
Orzo (volkoren) met olijven in tomatensaus

Voeg de paprika samen met de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 3 minuten koken en zet het vuur dan iets lager.

Schenk beetje bij beetje de groentebouillon erbij en roer af en toe zodat de orzo het vocht kan opnemen. Blijf de bouillon toevoegen tot de orzo gaar is geworden.

Breng nogmaals op smaak met peper en zout en serveer de orzo met verkruimelde feta, kalamata olijven en verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn kalamata olijven?

Kalamata olijven zijn donkerpaars van kleur en hebben een rijke smaak en een stevige textuur. 

Hoe lang kan ik orzo bewaren?

Je kunt de orzo met tomaat tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar de olijven en feta bij voorkeur apart.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
456.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
72.36 g
16.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.89 g
5.58 g
Eiwitten
16.28 g
Vezels
7.3 g
Natrium
1530.42 mg
Mineralen
Ijzer
3.71 mg
Calcium
296.4 mg
Magnesium
32.78 mg
Kalium
32.78 mg
Fosfor
167.14 mg
Koper
0.13 mg
Zink
1.54 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
136.19 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.93 mg
Vitamine B2
0.38 mg
Vitamine B6
4.01 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
188.67 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Volkoren orzo met tomaat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.