Deze volkoren orzo met tomaat en paprika is een ideale doordeweekse maaltijd bomvol smaak. Deze vegetarische orzo staat binnen 40 minuten op tafel en is extra lekker met feta en olijven.
Orzo is een heerlijke pasta soort die lijkt op rijst en volkoren orzo is hier een nog gezondere variant van. Deze volkoren orzo met tomaat en gegrilde paprika is een fantastische vegetarische maaltijd en zonder feta zelfs veganistisch.
Je kunt verschillende soorten olijven gebruiken, maar kalamata hebben een rijke smaak en een stevige textuur, waardoor ze perfect passen bij de romige feta en orzo.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-01-2025
Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Snijd de gegrilde paprika's in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg de orzo toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten mee tot ook de orzo glazig is geworden.
Voeg de paprika samen met de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 3 minuten koken en zet het vuur dan iets lager.
Schenk beetje bij beetje de groentebouillon erbij en roer af en toe zodat de orzo het vocht kan opnemen. Blijf de bouillon toevoegen tot de orzo gaar is geworden.
Breng nogmaals op smaak met peper en zout en serveer de orzo met verkruimelde feta, kalamata olijven en verse peterselie. Eet smakelijk!
Wat zijn kalamata olijven?
Kalamata olijven zijn donkerpaars van kleur en hebben een rijke smaak en een stevige textuur.
Hoe lang kan ik orzo bewaren?
Je kunt de orzo met tomaat tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar de olijven en feta bij voorkeur apart.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.