Vistaco's met kabeljauw
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vistaco's met kabeljauw

Vistaco's met kabeljauw, zure room en een groene koolsalade. Veel lekkere smaken gecombineerd in 1 gerecht, klaar in 30 minuten.

30 minuten
4 personen
Recept vistaco's met kabeljauw
Vistaco's met kabeljauw ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Maak de kabeljauw schoon en snijd deze in evenredige stukken. Als je gebruik maakt van ingevroren vis wees er dan zeker van om de vis eerst te ontdooien.

Dit kun je het beste doen door de kabeljauw eerst in lauwwarm water te plaatsen. Meng zonnebloemolie samen met limoensap, chilipoeder, komijn, koriander, knoflook en wat zout naar smaak in de grote kom.

Bedek de kabeljauw met het mengsel, gebruik hiervoor je handen om te voorkomen dat de vis stuk gaat. Mocht je geen zin hebben om olie over je handen te krijgen dan kun je latex handschoenen aan doen.

Of doe dit eventueel voorzichtig met een lepel. Plaats de grote kom met de kabeljauw in de koelkast voor tenminste 15 minuten tijd. 

Vistaco's met kabeljauw
Vistaco's met kabeljauw

De vistaco's met kabeljauw afmaken – 10 minuten

Haal de vis na 15 minuten uit de koelkast. Verhit de grote bakpan zonder olie of boter. Dit is niet nodig aangezien de vis al geheel bedekt is met olie (en zal hierdoor niet roken!).

Gril de vis op redelijk hoog vuur in 2 - 3 minuten gaar. Draai elk stukje vis om en gril totdat elk stukje gebakken is. Beweeg de stukjes kabeljauw niet te veel in de pan, anders zal dit uit elkaar vallen en plakken aan de pan.

Gril de tortilla's in ongeveer 15 - 30 seconden aan beide kanten. Voeg salade (zoals een groene koolsalade) toe en plaats daar de gebakken kabeljauw stukjes op.

Deze vistaco's zijn het lekkerst met een zure room, een snel en makkelijk recept hieronder:

Ingrediënten voor een simpele zure room

  • Klein bekertje zure room
  • Halve eetlepel limoen zeste
  • 2 eetlepels vers geperst limoensap

Instructies: meng alle ingrediënten goed door elkaar in een middelgrote kom. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Vistaco's met kabeljauw"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.