Vijgen clafoutis
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vijgen clafoutis

Een vijgen clafoutis is ontzettend makkelijk om te maken. Een Frans gebak dat extra lekker is met zoete rijpe vijgen.

45 minuten
8 personen
Recept vijgen clafoutis
Vijgen clafoutis ingrediënten

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 11-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij. 

Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer. Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. 

Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is. Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen door de helft. 

Vijgen clafoutis
Vijgen clafoutis

Vijgen clafoutis afmaken – 30 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de vijgen over het beslag, met de gesneden kant naar boven, en bak de clafoutis gaar in ongeveer een half uur. 

Serveer bij voorkeur terwijl de clafoutis nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
29
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Vijgen clafoutis"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.