Vegetarische zwarte bonen stoofpot
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische zwarte bonen stoofpot veganistisch

Vegetarische zwarte bonen stoofpot is gevuld met lekkere verse groentes en kruiden. Recept voor 4 personen, klaar in een uurtje.

1 uur
4 personen
Vegetarische zwarte bonen stoofpot ingrediënten
Recept vegetarische zwarte bonen stoofpot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Zoals eerder aangegeven in dit recept is het belangrijk om de zwartoog bonen eerst een nacht te laten wellen. Vul een middelgrote pan met water en breng het water aan de kook.

Kook de bonen ongeveer een half uur lang, of totdat de bonen lichtelijk zacht zijn. Pel en snijd in de tussentijd de rode uien en knoflook in fijne stukjes.

Pel en was de wortelen, pastinaak en aardappelen. Snijd de groenten in evenredig grote stukjes, je kunt zelf kiezen hoe groot je de stukjes wilt hebben.

Hoe groter de stukken, des te langer de kooktijd is. 

Vegetarische zwarte bonen stoofpot
Vegetarische zwarte bonen stoofpot

Koken van de vegetarische zwarte bonen stoofpot – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan met dikke bodem en fruit hierin de gesneden rode ui en knoflook voor een minuut of 2. Voeg dan de gesneden wortelen, pastinaak en aardappelen toe en bak deze een minuut of 5 mee.

Giet de zwartoog bonen af en voeg deze toe aan de grote bakpan. Voeg citroengras, chili, koriander en gember toe. Meng goed en voeg dan de groentebouillon toe.

Zet het vuur lager en laat het stoofpotje 20 - 30 minuten lang pruttelen, afhankelijk van de dikte en grootte van je groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Garneer eventueel met gesneden peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
471.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
87.95 g
3.9 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.87 g
0.25 g
Eiwitten
14.93 g
Vezels
22.84 g
Natrium
626.16 mg
Mineralen
Ijzer
4.58 mg
Calcium
131.7 mg
Magnesium
54.57 mg
Kalium
54.57 mg
Fosfor
274.97 mg
Koper
0.25 mg
Zink
0.82 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
51.74 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1.25 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.79 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
36.41 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.97 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische zwarte bonen stoofpot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.