Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen vegetarisch

Deze goed vullende vegetarische pasta met geitenkaas en citroen zet je binnen een handomdraai op tafel. Lekker met een knapperige salade.

40 minuten
4 personen

Soms heb je van die gerechten die je elke week wel kunt eten. Deze vegetarische pasta is daar zeker eentje van!

Dit recept maakt gebruik van tortiglioni pasta. Dit is een pastasoort dat heel erg lijkt op de standaard penne pasta, maar dan veel groter. Door de grootte van de holle pasta blijft de pastasaus die gemaakt is van onder andere geitenkaas en citroen extra goed plakken.

Zachte geitenkaas is ideaal om een hele snelle en simpele pastasaus te maken, zonder al teveel moeite. Dat is wel zo fijn na een lange dag.

Voeg naar smaak meer of minder citroensap toe om een extra vloeibare of juist dikkere pastasaus te maken. Je kunt deze pasta serveren met een mooi glas witte wijn en een salade. Aan jou de keuze!

Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen ingrediënten

Recept vegetarische pasta met geitenkaas en citroen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 29-08-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 07-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote kookpan met water en breng aan de kook. Bereid in de tussentijd de pastasaus voor.

Pel 3 teentjes knoflook en snijd in zo fijn mogelijke stukjes.

Pel de ui en snijd deze fijn.

Voeg een klein handje zwarte peperkorrels toe aan een vijzel en gebruik de stamper om versgemalen zwarte peper te maken.

Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen
Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen

De vegetarische pasta met geitenkaas en citroen afmaken – 30 minuten

Kook de tortiglioni pasta aan de hand van de instructies op de verpakking.

Verhit een koekenpan op laag vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg genoeg toe om de bodem van de koekenpan te bedekken met een laagje olijfolie.

Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe aan de koekenpan en bak een minuutje mee.

Voeg 200 gram zachte geitenkaas toe en gebruik een (houten) pollepel om al roerend de kaas te laten smelten.

Gebruik een rasp om de schil van de citroen te raspen. Zodra de geitenkaas grotendeels gesmolten is voeg je het citroenrasp toe.

Halveer de citroen en pers het sap eruit. Voeg toe aan de koekenpan en zet het vuur wat hoger. Roer totdat de saus een mooi geheel vormt.

Giet de pasta af zodra deze beetgaar is en plaats terug in de grote kookpan. Je kunt een klein scheutje olijfolie toevoegen om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Voeg de citroen pastasaus toe aan de grote pan en roer alles goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peperkorrels. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik een andere soort pasta gebruiken in plaats van tortiglioni?

Om ervoor te zorgen dat de pastasaus goed blijft plakken gebruik je het beste een holle soort pasta. Ook de meer traditionele pasta penne is uitstekend te gebruiken in plaats van tortiglioni.

Wat als ik de pasta niet vegetarisch wil?

Aangezien de pasta vrij romig is door de geitenkaas kun je het beste een simpel stukje vlees gebruiken. Denk hierbij aan kipfilet of kipdijfilet.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
188.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.44 g
3.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.66 g
5.72 g
Eiwitten
9.38 g
Vezels
1.62 g
Natrium
783.41 mg
Mineralen
Ijzer
0.8 mg
Calcium
85.46 mg
Magnesium
22.41 mg
Kalium
22.41 mg
Fosfor
147.44 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
15.04 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0.12 µg
Foliumzuur
14.86 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.