Deze goed vullende vegetarische pasta met geitenkaas en citroen zet je binnen een handomdraai op tafel. Lekker met een knapperige salade.
Soms heb je van die gerechten die je elke week wel kunt eten. Deze vegetarische pasta is daar zeker eentje van!
Dit recept maakt gebruik van tortiglioni pasta. Dit is een pastasoort dat heel erg lijkt op de standaard penne pasta, maar dan veel groter. Door de grootte van de holle pasta blijft de pastasaus die gemaakt is van onder andere geitenkaas en citroen extra goed plakken.
Zachte geitenkaas is ideaal om een hele snelle en simpele pastasaus te maken, zonder al teveel moeite. Dat is wel zo fijn na een lange dag.
Voeg naar smaak meer of minder citroensap toe om een extra vloeibare of juist dikkere pastasaus te maken. Je kunt deze pasta serveren met een mooi glas witte wijn en een salade. Aan jou de keuze!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 29-08-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Vul de grote kookpan met water en breng aan de kook. Bereid in de tussentijd de pastasaus voor.
Pel 3 teentjes knoflook en snijd in zo fijn mogelijke stukjes.
Pel de ui en snijd deze fijn.
Voeg een klein handje zwarte peperkorrels toe aan een vijzel en gebruik de stamper om versgemalen zwarte peper te maken.
Kook de tortiglioni pasta aan de hand van de instructies op de verpakking.
Verhit een koekenpan op laag vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg genoeg toe om de bodem van de koekenpan te bedekken met een laagje olijfolie.
Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe aan de koekenpan en bak een minuutje mee.
Voeg 200 gram zachte geitenkaas toe en gebruik een (houten) pollepel om al roerend de kaas te laten smelten.
Gebruik een rasp om de schil van de citroen te raspen. Zodra de geitenkaas grotendeels gesmolten is voeg je het citroenrasp toe.
Halveer de citroen en pers het sap eruit. Voeg toe aan de koekenpan en zet het vuur wat hoger. Roer totdat de saus een mooi geheel vormt.
Giet de pasta af zodra deze beetgaar is en plaats terug in de grote kookpan. Je kunt een klein scheutje olijfolie toevoegen om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
Voeg de citroen pastasaus toe aan de grote pan en roer alles goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peperkorrels. Eet smakelijk!
Kan ik een andere soort pasta gebruiken in plaats van tortiglioni?
Om ervoor te zorgen dat de pastasaus goed blijft plakken gebruik je het beste een holle soort pasta. Ook de meer traditionele pasta penne is uitstekend te gebruiken in plaats van tortiglioni.
Wat als ik de pasta niet vegetarisch wil?
Aangezien de pasta vrij romig is door de geitenkaas kun je het beste een simpel stukje vlees gebruiken. Denk hierbij aan kipfilet of kipdijfilet.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.