Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Als je een goedkoper alternatief zoekt als pronkstuk tijdens de feestdagen, is varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven echt een aanrader.

1 uur
6 personen
Recept varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 21-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft.

Dep de varkensrug droog met keukenpapier en snijd deze vrij diep in met een scherp mes.

Plaats de knoflook en takjes rozemarijn in de inkepingen en bestrooi het vlees met peper en zout.

Was de krieltjes en bleekselderij, snijd de bleekselderij in grove stukken en zet opzij. 

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven voorbereiding
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven voorbereiding

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius.

De varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven afmaken – 50 minuten

Verhit boter in de grote bakpan en bak de varkensrug mooi goudbruin aan beide kanten.

Laat de boter in de pan, hier kun je namelijk een heerlijke saus van maken.

Plaats het vlees in de ovenschaal met de inkepingen naar boven.

Plaats de kruidnagels nu ook in de inkepingen en verdeel de stukken bleekselderij en de krieltjes om het vlees heen.

Verdeel nog wat peper en zout over de krieltjes. 

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Bak de varkensrug mooi gaar in ongeveer 45 minuten. De kerntemperatuur moet minimaal 60 graden zijn. Deze kun je controleren met behulp van een vleesthermometer.

Maak een makkelijke saus door een ui in ringen te snijden en deze te bakken samen met nog een paar extra takjes rozemarijn in de braadboter.

Blus eventueel af met Brandy of sherry en serveer de heerlijke en simpele jus bij de varkensrug.

Serveer het stuk vlees met bijvoorbeeld met stoofperen en rode kool. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven"
Mans zegt op 09-02-2024
Gewelig lekker
Ohmydish zegt op 09-02-2024

Dankjewel, super om te horen! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.