Deze romige Toscaanse kip is extra lekker met verse spinazie en zongedroogde tomaatjes. Serveer met een pasta voor een heerlijke doordeweekse maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de spinazie indien nodig, verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de spinazie.
Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi ruim met zwarte peper en zout.
Verhit een scheutje olie van de zongedroogde tomaten in een diepe bakpan. Bak de kippendijen mooi bruin aan beide kanten.
Voeg de ui en knoflooktenen toe en bak deze enkele minuten mee tot de ui transparant is geworden. Voeg 150 ml room toe samen met de zongedroogde tomaten en plaats een deksel op de pan. Zet het vuur laag zodat de kip gaar kan worden.
Haal na een kwartier de deksel van de pan en zet het vuur hoger. Voeg geleidelijk de spinazie toe tot alle spinazie is geslonken.
Roer als laatste de olijven erdoor en laat de Toscaanse kip nog 5 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met pasta, eet smakelijk!
Kan ik ook kipfilet gebruiken voor Toscaanse kip?
Je kunt eventueel de kippendijen vervangen door kipfilet. Kipfilet zal sneller droog worden, gaar deze daarom minder lang.
Kan ik diepvries spinazie gebruiken?
Je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken i.p.v. verse spinazie, ontdooi deze voordat je deze toe zult voegen aan de pan.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.