Springrolls met kip en sesamsaus
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Springrolls met kip en sesamsaus

Springrolls met kip en sesamsaus zijn het hele jaar lekker. Boordevol knapperige groenten en heerlijk als snack, lunch of avondeten.

40 minuten
4 personen
Recept springrolls met kip en sesamsaus
Springrolls met kip en sesamsaus ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Zorg als eerste dat de kipfilet gaar is, deze kun je het beste koken en dan laten afkoelen. Begin dan met het schoon maken van de groenten. Was de paprika en rode peper en verwijder de zaadlijsten.

Snijd de paprika in reepjes en de rode peper in fijne stukjes. Was de komkommer en schil de wortels en snijd deze beide in reepjes. Was de sla en snijd deze niet te fijn.

Gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te trekken. Zet alles apart in kommetjes of op een bord. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan en gebruik dan een vijzel om de geroosterde sesamzaadjes fijner te stampen.

Laat dit afkoelen terwijl je de knoflook en gember pelt om deze vervolgens fijn te raspen. Meng de sesamzaadjes, knoflook en gember met rijst wijn azijn, honing, soja saus en sesamolie tot een saus. 

Springrolls met kip en sesamsaus
Springrolls met kip en sesamsaus

Springrolls met kip en sesamsaus afmaken – 10 minuten

Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.

Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de gesneden groentes, kipfilet en een beetje rode peper in het midden.

Let op: voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen. Vouw de vellen op tot een loempia, herhaal voor de resterende rijstvellen. Serveer met de sesamsaus, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Springrolls met kip en sesamsaus"
Martine van der Woning zegt op 07-04-2020
Hoi Veronique, ik wil graag de sesamsaus maken maar ik vroeg me af hoeveel knoflook en gember er in moet? Deze staan namelijk niet bij de ingredienten maar wel in het receptuur. alvast bedankt voor je reactie :) Groetjes Martine
Ohmydish zegt op 07-04-2020
Hoi Martine, oei je hebt helemaal gelijk deze ben ik vergeten te vermelden bij de ingrediënten. Het gaat om 1 grote knoflookteen en ongeveer 2 cm gember, ik heb het erbij gezet. Bedankt voor je bericht en een fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.