Spinaziesalade met feta

(7)

Deze vegetarische spinaziesalade met feta is een heerlijke lunch salade of lekker als bijgerecht. Een frisse salade met citroen, pecannoten, appel en meer. Laat een reactie achter

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Spinaziesalade met feta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram verse spinazie
  • 200 gram feta
  • handvol pecannoten
  • handvol cherrytomaatjes
  • 1 appel
  • halve venkel
  • halve rode ui
  • halve citroen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout naar smaak
Spinaziesalade met feta Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • grote kom

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinaziesalade-met-feta


Voorbereiding – 5 minuten

Was de spinazie, verwijder overtollig water met een slacentrifuge en verwijder eventueel de harde steeltjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. 

Spinaziesalade met feta
Spinaziesalade met feta

De spinaziesalade met feta afmaken – 15 minuten

Was de cherrytomaatjes en snijd deze kleiner. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de harde kern van de venkel, snijd de venkel in dunne plakken. Hak de pecannoten grof.

Maak de dressing direct in een grote kom door citroensap, oregano en olijfolie te mengen en breng op smaak met peper en zout. 

Meng de spinazie, venkel, rode ui, appel en tomaatjes met de dressing. Maak de salade af met pecannoten en verkruimelde feta, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Spinaziesalade met feta: Veel gestelde vragen

Kan ik de pecannoten vervangen?

Je kunt de pecannoten eventueel vervangen met walnoten, hazelnoten of amandelen, deze combineren ook goed met spinazie.

Hoeveel spinazie per persoon?

Voor een spinaziesalade is 50 gram verse spinazie voldoende, samen met de overige ingrediënten is het toch een vullende salade.

Ga je spinazie koken, stomen of wokken dan zal deze tijdens het bereiden ontzettend slinken, reken daarom zo'n 250 gram verse spinazie per persoon.

Reken zo'n 150 gram diepvries spinazie per persoon.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.