Spinaziesalade met feta

(7)

Deze vegetarische spinaziesalade met feta is een heerlijke lunch salade of lekker als bijgerecht. Een frisse salade met citroen, pecannoten, appel en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Spinaziesalade met feta

Ingrediënten


  • 200 gram verse spinazie
  • 200 gram feta
  • handvol pecannoten
  • handvol cherrytomaatjes
  • 1 appel
  • halve venkel
  • halve rode ui
  • halve citroen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • grote kom

Spinaziesalade met feta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinaziesalade-met-feta


Voorbereiding – 5 minuten

Was de spinazie, verwijder overtollig water met een slacentrifuge en verwijder eventueel de harde steeltjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. 

Spinaziesalade met feta
Spinaziesalade met feta

De spinaziesalade met feta afmaken – 15 minuten

Was de cherrytomaatjes en snijd deze kleiner. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de harde kern van de venkel, snijd de venkel in dunne plakken. Hak de pecannoten grof.

Maak de dressing direct in een grote kom door citroensap, oregano en olijfolie te mengen en breng op smaak met peper en zout. 

Meng de spinazie, venkel, rode ui, appel en tomaatjes met de dressing. Maak de salade af met pecannoten en verkruimelde feta, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Spinaziesalade met feta: Veel gestelde vragen

Kan ik de pecannoten vervangen?

Je kunt de pecannoten eventueel vervangen met walnoten, hazelnoten of amandelen, deze combineren ook goed met spinazie.

Hoeveel spinazie per persoon?

Voor een spinaziesalade is 50 gram verse spinazie voldoende, samen met de overige ingrediënten is het toch een vullende salade.

Ga je spinazie koken, stomen of wokken dan zal deze tijdens het bereiden ontzettend slinken, reken daarom zo'n 250 gram verse spinazie per persoon.

Reken zo'n 150 gram diepvries spinazie per persoon.

0 reacties op Spinaziesalade met feta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.