Deze vegetarische spinaziesalade met feta is een heerlijke lunch salade of lekker als bijgerecht. Een frisse salade met citroen, pecannoten, appel en meer. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinaziesalade-met-feta
Was de spinazie, verwijder overtollig water met een slacentrifuge en verwijder eventueel de harde steeltjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn.
Was de cherrytomaatjes en snijd deze kleiner. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de harde kern van de venkel, snijd de venkel in dunne plakken. Hak de pecannoten grof.
Maak de dressing direct in een grote kom door citroensap, oregano en olijfolie te mengen en breng op smaak met peper en zout.
Meng de spinazie, venkel, rode ui, appel en tomaatjes met de dressing. Maak de salade af met pecannoten en verkruimelde feta, eet smakelijk!
Kan ik de pecannoten vervangen?
Je kunt de pecannoten eventueel vervangen met walnoten, hazelnoten of amandelen, deze combineren ook goed met spinazie.
Hoeveel spinazie per persoon?
Voor een spinaziesalade is 50 gram verse spinazie voldoende, samen met de overige ingrediënten is het toch een vullende salade.
Ga je spinazie koken, stomen of wokken dan zal deze tijdens het bereiden ontzettend slinken, reken daarom zo'n 250 gram verse spinazie per persoon.
Reken zo'n 150 gram diepvries spinazie per persoon.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.