Deze vegetarische spinaziesalade met feta is een heerlijke lunch salade of lekker als bijgerecht. Een frisse salade met citroen, pecannoten, appel en meer.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinaziesalade-met-feta
Was de spinazie, verwijder overtollig water met een slacentrifuge en verwijder eventueel de harde steeltjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn.
Was de cherrytomaatjes en snijd deze kleiner. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de harde kern van de venkel, snijd de venkel in dunne plakken. Hak de pecannoten grof.
Maak de dressing direct in een grote kom door citroensap, oregano en olijfolie te mengen en breng op smaak met peper en zout.
Meng de spinazie, venkel, rode ui, appel en tomaatjes met de dressing. Maak de salade af met pecannoten en verkruimelde feta, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-07-2023
Kan ik de pecannoten vervangen?
Je kunt de pecannoten eventueel vervangen met walnoten, hazelnoten of amandelen, deze combineren ook goed met spinazie.
Hoeveel spinazie per persoon?
Voor een spinaziesalade is 50 gram verse spinazie voldoende, samen met de overige ingrediënten is het toch een vullende salade.
Ga je spinazie koken, stomen of wokken dan zal deze tijdens het bereiden ontzettend slinken, reken daarom zo'n 250 gram verse spinazie per persoon.
Reken zo'n 150 gram diepvries spinazie per persoon.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.