Deze heerlijke Italiaanse klassieker kun je elke dag van de week maken. De spaghetti carbonara is klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 04-12-2024
Vul een grote pan met water, breng aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente (beetgaar).
Verhit in de tussentijd eventueel 3 eetlepels olijfolie in de grote bakpan. Voeg de spekjes toe en bak deze mooi bruin en zet het vuur dan laag.
Scheid de eieren en klop de eidooiers los in een kom met een garde. Voeg dan optioneel 200 ml slagroom toe, en breng dit op smaak met peper en zout.
Verplaats de spaghetti naar de bakpan met de spekjes zodra de pasta beetgaar is. Verhit alles nog kort en zet het vuur uit. Roer de losgeklopte eidooiers door de spaghetti.
Roer goed zodat de eidooiers geen klontjes vormen. Serveer de spaghetti carbonara direct en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Geniet van deze heerlijke Italiaanse klassieker!
Zit er room in pasta carbonara?
In een klassieke pasta carbonara zit geen room, de pasta zal romig worden door de eidooiers en het zetmeel van de pasta.
Welke pasta voor een pasta carbonara?
Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken, maar meestal wordt er spaghetti gebruikt voor een pasta carbonara.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.