Deze shepherd's pie met zoete aardappel is misschien nog wel lekkerder dan de klassieker. Een heerlijke ovenschotel met lamsgehakt, puree en kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-11-2024
Rasp de ui, wortel en 2 tenen knoflook en zet opzij. Verhit olijfolie in een grote bakpan. Bak het lamsgehakt ongeveer 5 minuten op middel-hoog vuur.
Voeg de geraspte ui, wortels en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg Worcestershiresaus, tomatenpuree en de takjes rozemarijn en tijm toe. Bak nogmaals 3 - 4 minuten, en blijf continue roeren.
Giet 240 ml rode wijn erbij en reduceer deze, totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. Voeg kippenbouillon toe, en breng aan de kook. Kook tot het lamsvlees ingedikt is.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de zoete aardappel in de grote pan gaar. Giet de aardappels af en pureer deze, dit kun je doen door deze door een fijne zeef te wrijven met behulp van een grote (soep) lepel of met een aardappelstamper.
Voeg een klontje boter en een klein scheutje melk toe en meng tot een smeuïge puree. Meng er een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Breng de puree en het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en verdeel het lamsgehakt over de bodem van de ovenschaal. Schep er dan een laag puree overheen en bedek de puree met extra Parmezaanse kaas.
Bak de shepherds pie 20 minuten lang in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Kan ik het lamsgehakt vervangen?
Je kunt het lamsgehakt eventueel vervangen door rundergehakt of half-om-half gehakt, maar dan zal het geen ‘shepherd’s pie' meer zijn. Met rundergehakt heet het namelijk een ‘cottage pie’.
Kan ik andere kaas gebruiken?
Je kunt eventueel de Parmezaanse kaas vervangen door een andere soort geraspte kaas, zoals bijvoorbeeld Grana padano, jonge kaas of Gruyère.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.