Ohmydish.nl


Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing

Salades zijn niet alleen in de zomer lekker, een goede herfst salade is hier ook altijd welkom. Maak eens een salade met mozzarella, druiven en stroopdressing

Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing
20 minuten 4 personen Lunch
Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote handvol cherry tomaatjes
  • kleine handvol walnoten (eventueel met karamel)
  • sla naar keuze, wij gebruikte veldsla en baby romaine
  • handvol blauwe druiven
  • 125 gram mini mozzarella
  • optioneel: gekonfijte kippenmaagjes
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • scheut zonnebloem of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • garde
  • optioneel: bakpan
  • optioneel: kleine sauspan, bord met bakpapier
  • grote kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-mozzarella-druiven-en-stroopdressing


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je karamel walnoten wilt gebruiken, kun je deze het beste eerst maken. Zet een bord met een stuk bakpapier erop klaar. Plaats ongeveer 40 gram suiker in een kleine sauspan en laat dit op laag vuur karamel worden, het is belangrijk om tussendoor niet te roeren.

Hak de walnoten grof en roer deze door de karamel. Zorg dat alle stukjes noot bedekt zijn met karamel en schep deze meteen op het bakpapier en laat deze afkoelen. Was de tomaatjes, druiven en eventueel de sla. Maak de sla droog en snijd de tomaatjes en druiven door de helft. Giet de mini mozzarella af en zet opzij. 

Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing
Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing

Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing afmaken -- 10 minuten

Maak een stroopdressing door de stroop samen met de balsamico kort te verwarmen in een kleine pan. Roer er dan beetje bij beetje de olie bij en roer voortdurend met een garde om een egale dressing te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.

Als je kippenmaagjes wilt gebruiken, bak je deze even kort in een bakpan. Meng de lauwwarme dressing met druiven, tomaatjes, mozzarella en sla in de grote kom en meng dit goed. Verdeel over borden en maak de salade af met walnoten en eventueel gekonfijte kippenmaagjes. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
No-bake pompoen cheesecake

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.