Deze salade met geroosterde pompoen en kappertjes is het ideale feestelijke voorgerecht met pompoen. Een pompoen salade met gefrituurde kappertjes, een verrassend lekker gerecht!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Je kunt de flespompoen schillen, maar dat hoeft niet per se omdat je deze met schil kunt eten. Verwijder de pitten en snijd een halve pompoen in plakken, niet te dun.
Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in vieren. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Plaats 4 eetlepels kappertjes in een vergiet en zorg dat deze zo droog mogelijk zijn.
Maak een simpele dressing door 25 ml appel cider azijn, een halve eetlepel honing en 50 ml hazelnotenolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen ongeveer 10 minuten in de oven, tot deze zacht zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de pompoen.
Verhit ondertussen een laag zonnebloemolie in een bakpan. Frituur hierin de kappertjes enkele minuten, tot ze krokant zijn. Verplaats deze naar keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin. Breng deze op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over 4 borden, verdeel hier de geroosterde pompoen, gebakken champignons en dressing over. Maak af met gefrituurde kappertjes, kapperappeltjes en pompoenpitten. Eet smakelijk!
Wat zijn kapperappeltjes?
Kapperappeltjes worden ook wel appelkappertjes genoemd. Het zijn de onrijpe vruchten van de kappertjesplant.
Hoe smaken kapperappeltjes?
Ingemaakte kapperappeltjes zijn een beetje zout en fris tegelijk, net zoals de bekende kappertjes maar dan met een iets krokante textuur.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.