Salade met geroosterde pompoen en kappertjes

(5)

Deze salade met geroosterde pompoen en kappertjes is het ideale feestelijke voorgerecht met pompoen. Een pompoen salade met gefrituurde kappertjes, een verrassend lekker gerecht!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Salade met geroosterde pompoen en kappertjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • halve flespompoen
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 12 kapperappeltjes
  • flinke handvol rucola
  • kleine handvol pompoenpitten
  • zonnebloemolie
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 25 ml appel cider azijn
  • halve eetlepel honing
  • 50 ml hazelnotenolie
Salade met geroosterde pompoen en kappertjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • champignonborstel of keukenpapier
  • optioneel: sla centrifuge
  • klein vergiet
  • kleine kom
  • garde
  • 2 grote bakpannen
  • schuimspaan
  • bord met keukenpapier

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-geroosterde-pompoen-en-kappertjes


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Je kunt de flespompoen schillen, maar dat hoeft niet perse omdat je deze met schil kunt eten. Verwijder de pitten en snijd een halve pompoen in plakken, niet te dun. 

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in vieren. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Plaats 4 eetlepels kappertjes in een vergiet en zorg dat deze zo droog mogelijk zijn.

Maak een simpele dressing door 25 ml appel cider azijn, een halve eetlepel honing en 50 ml hazelnotenolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Salade met geroosterde pompoen en kappertjes
Salade met geroosterde pompoen en kappertjes

De salade met geroosterde pompoen en kappertjes afmaken – 15 minuten

Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen ongeveer 10 minuten in de oven, tot deze zacht zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de pompoen.

Verhit ondertussen een laag zonnebloemolie in een bakpan. Frituur hierin de kappertjes enkele minuten, tot ze krokant zijn. Verplaats deze dan naar keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin. Breng deze op smaak met peper en zout.

Verdeel de rucola over 4 borden, verdeel hier de geroosterde pompoen, gebakken champignons en dressing over. Maak af met gefrituurde kappertjes, kapperappeltjes en pompoenpitten. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

5 stemmen

Salade met geroosterde pompoen en kappertjes: Veel gestelde vragen

Wat zijn kapperappeltjes?

Kapperappeltjes worden ook wel appelkappertjes genoemd. Het zijn de onrijpe vruchten van de kappertjesplant.

Hoe smaken kapperappeltjes?

Ingemaakte kapperappeltjes zijn een beetje zout en fris tegelijk, net zoals de bekende kappertjes maar dan met een iets krokante textuur.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.