Een makkelijke rucola salade met walnoten, appel en mozzarella. Een heerlijk bijgerecht of lunch salade, ideaal voor de herfst met een simpele balsamico dressing.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de rucola en gebruik een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen. Verwijder eventueel dikke steeltjes van de rucola.
Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen en hak de walnoten grof.
Maak een simpele dressing door de balsamico en olie met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rucola samen met de dressing, mozzarella, rode ui en walnoten.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Voeg deze ook toe aan de salade en serveer direct, eet smakelijk!
Welke appel voor deze rucola salade?
Je kunt verschillende soorten appel gebruiken, zoals Pink Lady of Fuij. Je kunt eventueel ook Granny Smith gebruiken voor een zurige appelsoort.
Kan ik ook andere kaas voor rucola salade gebruiken?
Je kunt de mozzarella eventueel vervangen door geitenkaas of een blauwschimmelkaas.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.