Roergebakken biefstuk met noedels en groenten

(10)

Roergebakken biefstuk met noedels en groenten met een authentieke wok smaak! Klaar in 20 minuten en 45 minuten wachttijd. Recept voor 2 personen.

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Roergebakken biefstuk met noedels en groenten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 220 - 250 gram biefstuk
  • 1 theelepel maïzena (maïsmeel)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • Rijstnoedels
  • 4 lenteuitjes
  • Verse gember
  • 4 eetlepels shaoxing wijn (rijstwijn)
  • 1 theelepel sesamzaadolie
  • Wat suiker
  • 1 bakje taugé
  • Zout en peper naar smaak
Roergebakken biefstuk met noedels en groenten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 snijplanken, 1 voor het vlees en de andere voor de groenten
  • Koksmes
  • Lepel
  • Kom
  • Wok
  • Huishoudfolie

Bereiding


Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roergebakken-biefstuk-met-noedels-en-groenten


Tip: Zet het vuur op de hoogste stand als je gaat wokken. Het bereiden van een echte wok-maaltijd is optimaal met een zo heet mogelijke wok. Gebruik een houten pollepel om alle ingrediënten om te roeren mocht (nog) niet comfortabel zijn met het omschudden.

Voorbereiding -- 5 minuten + 45 minuten wachttijd

Was de lenteuitjes schoon, snijd deze daarna in halve verticale stukken van ongeveer 7 - 8 centimeter lang. Snijd de verse gember in dunne plakjes. Snijd de biefstuk in stukken die makkelijk te eten zijn met behulp van een koksmes en een snijplank met een groeve. De groeve voorkomt dat er bloed op je keukenblad komt. Snijd eventueel rijstnoedels die erg lang zijn in kleinere stukken.

Meng de stukken biefstuk samen met 1 theelepel maïsmeel, een eetlepel sojasaus en een halve eetlepel zonnebloemolie in een kom. Dek dit af met huishoudfolie en plaats deze 45 minuten lang in de koelkast om te marineren.

De roergebakken biefstuk met noedels en groenten wokken -- 15 minuten

Verhit de wok op de hoogste stand mogelijk totdat deze letterlijk begint te roken. Voeg dan anderhalve eetlepels zonnebloemolie toe. Dit zorgt voor veel rook dus zet de afzuigkap aan. Voeg dan de stukken biefstuk toe en wok deze bruin. Het vlees zal niet aan de wok blijven plakken als deze heel erg heet is. Haal het vlees uit de wok.

Voeg nog een eetlepel zonnebloemolie toe aan de wok. Voeg dan 3 dunne plakken gember toe aan de wok. De smaken van de gember zullen in de olie trekken. Voeg de lenteuitjes na 15 - 20 seconden toe.

Verdeel de noedels in de wok en roerbak deze mee, totdat alle noedels bedekt zijn met de olie. Voeg dan 4 eetlepels shaoxing wijn (rijstwijn) toe. Daarna 1 theelepel sesamolie, 3 eetlepels sojasaus, suiker en zout&peper naar smaak. Wok dit alles 10 minuten lang, of totdat de noedels gaar zijn. De tijd die nodig is om alles te wokken kan langer zijn als je gebruik maakt van gedroogde noedels in plaats van verse noedels.

Serveer direct. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pompoentaart
Volgend recept →
Coq au vin op klassieke wijze

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!