Roergebakken biefstuk met noedels en groenten met een authentieke wok smaak! Klaar in 20 minuten en 45 minuten wachttijd. Recept voor 2 personen.
Tip: Zet het vuur op de hoogste stand als je gaat wokken. Het bereiden van een echte wok-maaltijd is optimaal met een zo heet mogelijke wok. Gebruik een houten pollepel om alle ingrediënten om te roeren mocht (nog) niet comfortabel zijn met het omschudden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 28-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de lenteuitjes schoon, snijd deze daarna in halve verticale stukken van ongeveer 7 - 8 centimeter lang. Snijd de verse gember in dunne plakjes.
Snijd de biefstuk in stukken die makkelijk te eten zijn met behulp van een koksmes en een snijplank met een groeve .De groeve voorkomt dat er bloed op je keukenblad komt.
Snijd eventueel rijstnoedels die erg lang zijn in kleinere stukken.
Meng de stukken biefstuk samen met 1 theelepel maïsmeel, een eetlepel sojasaus en een halve eetlepel zonnebloemolie in een kom.
Dek dit af met huishoudfolie en plaats deze 45 minuten lang in de koelkast om te marineren.
Verhit de wok op de hoogste stand mogelijk totdat deze letterlijk begint te roken. Voeg dan anderhalve eetlepels zonnebloemolie toe.
Dit zorgt voor veel rook dus zet de afzuigkap aan. Voeg dan de stukken biefstuk toe en wok deze bruin.
Het vlees zal niet aan de wok blijven plakken als deze heel erg heet is. Haal het vlees uit de wok. Voeg nog een eetlepel zonnebloemolie toe aan de wok.
Voeg dan 3 dunne plakken gember toe aan de wok. De smaken van de gember zullen in de olie trekken.
Voeg de lenteuitjes na 15 - 20 seconden toe. Verdeel de noedels in de wok en roerbak deze mee, totdat alle noedels bedekt zijn met de olie.
Voeg dan 4 eetlepels shaoxing wijn (rijstwijn) toe. Daarna 1 theelepel sesamolie, 3 eetlepels sojasaus, suiker en zout&peper naar smaak.
Wok dit alles 10 minuten lang, of totdat de noedels gaar zijn.
De exacte tijd die nodig is om alles te wokken kan langer zijn als je gebruik maakt van gedroogde noedels in plaats van verse noedels.
Serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.