Enorm lekkere huisgemaakte rode bieten ravioli met een zachte mascarpone en ricotta vulling. Klaar in minder dan een uur tijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-ravioli
Kneed het deeg in de keukenmachine totdat deze niet meer plakt. Haal het ravioli deeg uit de keukenmachine en maak een bal van het deeg. Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze tenminste 30 minuten lang in de koelkast.
Pak tijdens het wachten een middelgrote kom en voeg daar de ricotta, mascarpone en tijm aan toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met peper en zout.
Pak het ravioli deeg na 30 minuten uit en snijd in 4 evenredige stukken.
Maak het deeg plat met behulp van een deegroller. Haal het deeg dan door de pasta machine. Begin met de dikste stand, en werk naar de dunste stand. Meestal is de juiste dikte stand 5 op de pastamachine. Herhaal deze stap voor de resterende stukken ravioli deeg.
Rode bieten ravioli maken
Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de dunne plakken pastadeeg op het werkblad. Schep steeds een theelepel vol van het kaasmengsel op het deeg, of gebruik een spuitzak. Zie ook onderstaande foto:
Rode bieten ravioli maken
Leg een tweede plak deeg bovenop en maak dicht. Gebruik je handen om (voorzichtig) lucht tussen het kaasmengsel en het deeg uit te duwen.
Rode bieten ravioli maken
Gebruik de ravioli snijder om de ravioli in evenredige stukken te verdelen. Leg elke ravioli op een groot bord of ovenplaat. Bestuif het bord of ovenplaat eerst met wat bloem om plakken te voorkomen.
Rode bieten ravioli maken
Rode bieten ravioli
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.