Ohmydish.nl


Rode bieten ravioli

Enorm lekkere huisgemaakte rode bieten ravioli met een zachte mascarpone en ricotta vulling. Klaar in minder dan een uur tijd.

Rode bieten ravioli
55 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Rode bieten ravioli

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 445 gram 00 pastameel
  • 4 voorgekookte rode bieten
  • Olijfolie
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram mascarpone
  • Aantal takjes verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
Rode bieten ravioli ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine met deeghaak
  • Pastamachine
  • Huishoudfolie
  • Middelgrote kom
  • Deegroller
  • Koksmes
  • Bakplaat met opstaande rand
  • Grote pan
  • Ravioli snijder
  • Fijne zeef

Bereiden

55 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-ravioli


De ravioli voorbereiden -- 50 minuten

Snijd de voorgekookte rode bieten grof en wrijf deze dan door een fijne zeef om een gladde rode bietenpuree te maken. Voeg bloem, eieren en zout toe aan de kom van de keukenmachine. Meng op lage snelheid totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de rode bietenpuree toe en een klein scheutje olijfolie. Meng totdat er een deegbal ontstaat. Voeg meer bloem toe als je merkt dat het deeg te nat is.

Kneed het deeg in de keukenmachine totdat deze niet meer plakt. Haal het ravioli deeg uit de keukenmachine en maak een bal van het deeg. Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze tenminste 30 minuten lang in de koelkast.

Pak tijdens het wachten een middelgrote kom en voeg daar de ricotta, mascarpone en tijm aan toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met peper en zout.

Pak het ravioli deeg na 30 minuten uit en snijd in 4 evenredige stukken.

Maak het deeg plat met behulp van een deegroller. Haal het deeg dan door de pasta machine. Begin met de dikste stand, en werk naar de dunste stand. Meestal is de juiste dikte stand op de pastamachine. Herhaal deze stap voor de resterende stukken ravioli deeg.

Rode bieten ravioli maken Rode bieten ravioli maken

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de dunne plakken pastadeeg op het werkblad. Schep steeds een theelepel vol van het kaasmengsel op het deeg, of gebruik een spuitzak. Zie ook onderstaande foto:

Rode bieten ravioli maken Rode bieten ravioli maken

Leg een tweede plak deeg bovenop en maak dicht. Gebruik je handen om (voorzichtig) lucht tussen het kaasmengsel en het deeg uit te duwen.

Rode bieten ravioli maken Rode bieten ravioli maken

Gebruik de ravioli snijder om de ravioli in evenredige stukken te verdelen. Leg elke ravioli op een groot bord of ovenplaat. Bestuif het bord of ovenplaat eerst met wat bloem om plakken te voorkomen.

Rode bieten ravioli maken Rode bieten ravioli maken

Rode bieten ravioli Rode bieten ravioli

De rode bieten ravioli koken -- 5 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de verse rode bieten ravioli in 2 tot 3 minuten gaar. Aangezien er gebruik gemaakt wordt van verse pasta is het niet nodig om de pasta heel lang te koken. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gefrituurde jalapeño pepers

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.