Rode bieten ravioli
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode bieten ravioli vegetarisch

Enorm lekkere huisgemaakte rode bieten ravioli met een zachte mascarpone en ricotta vulling. Klaar in minder dan een uur tijd.

55 minuten
4 personen
Rode bieten ravioli ingrediënten

Recept rode bieten ravioli

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
50 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
55 minuten

De ravioli voorbereiden – 50 minuten

Snijd de voorgekookte rode bieten grof en wrijf deze dan door een fijne zeef om een gladde rode bietenpuree te maken. Voeg bloem, eieren en zout toe aan de kom van de keukenmachine.

Meng op lage snelheid totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de rode bietenpuree toe en een klein scheutje olijfolie. Meng totdat er een deegbal ontstaat.

Voeg meer bloem toe als je merkt dat het deeg te nat is. Kneed het deeg in de keukenmachine totdat deze niet meer plakt. Haal het ravioli deeg uit de keukenmachine en maak een bal van het deeg.

Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze tenminste 30 minuten lang in de koelkast. Pak tijdens het wachten een middelgrote kom en voeg daar de ricotta, mascarpone en tijm aan toe. 

Meng alles goed samen en breng op smaak met peper en zout. Pak het ravioli deeg na 30 minuten uit en snijd in 4 evenredige stukken. Maak het deeg plat met behulp van een deegroller.

Haal het deeg dan door de pasta machine. Begin met de dikste stand, en werk naar de dunste stand. Meestal is de juiste dikte stand op de pastamachine.

Herhaal deze stap voor de resterende stukken ravioli deeg. 

Rode bieten ravioli maken
Rode bieten ravioli maken

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de dunne plakken pastadeeg op het werkblad. Schep steeds een theelepel vol van het kaasmengsel op het deeg, of gebruik een spuitzak. Zie ook onderstaande foto: 

Rode bieten ravioli maken
Rode bieten ravioli maken

Leg een tweede plak deeg bovenop en maak dicht. Gebruik je handen om (voorzichtig) lucht tussen het kaasmengsel en het deeg uit te duwen. 

Rode bieten ravioli maken
Rode bieten ravioli maken

Gebruik de ravioli snijder om de ravioli in evenredige stukken te verdelen. Leg elke ravioli op een groot bord of ovenplaat. Bestuif het bord of ovenplaat eerst met wat bloem om plakken te voorkomen. 

Rode bieten ravioli maken
Rode bieten ravioli maken

De rode bieten ravioli koken – 5 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de verse rode bieten ravioli in 2 tot 3 minuten gaar.

Rode bieten ravioli
Rode bieten ravioli

Aangezien er in dit recept gebruik gemaakt wordt van verse pasta is het niet nodig om de pasta heel lang te koken. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
887.94 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
93.77 g
11.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.38 g
25.09 g
Eiwitten
29.72 g
Vezels
6.48 g
Natrium
650.63 mg
Mineralen
Ijzer
3.85 mg
Calcium
324.52 mg
Magnesium
76.11 mg
Kalium
76.11 mg
Fosfor
429.41 mg
Koper
0.49 mg
Zink
3.81 mg
Jodium
16.27 µg
Selenium
14.59 µg
Vitamines
Vitamine C
12.26 mg
Vitamine D
0.81 mg
Vitamine A
7.05 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.42 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
1.22 µg
Foliumzuur
151.11 µg
Vitamine E
1.07 mg
Vitamine K
3.23 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode bieten ravioli"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.