Enorm lekkere huisgemaakte rode bieten ravioli met een zachte mascarpone en ricotta vulling. Klaar in minder dan een uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de voorgekookte rode bieten grof en wrijf deze dan door een fijne zeef om een gladde rode bietenpuree te maken. Voeg bloem, eieren en zout toe aan de kom van de keukenmachine.
Meng op lage snelheid totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de rode bietenpuree toe en een klein scheutje olijfolie. Meng totdat er een deegbal ontstaat.
Voeg meer bloem toe als je merkt dat het deeg te nat is. Kneed het deeg in de keukenmachine totdat deze niet meer plakt. Haal het ravioli deeg uit de keukenmachine en maak een bal van het deeg.
Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze tenminste 30 minuten lang in de koelkast. Pak tijdens het wachten een middelgrote kom en voeg daar de ricotta, mascarpone en tijm aan toe.
Meng alles goed samen en breng op smaak met peper en zout. Pak het ravioli deeg na 30 minuten uit en snijd in 4 evenredige stukken. Maak het deeg plat met behulp van een deegroller.
Haal het deeg dan door de pasta machine. Begin met de dikste stand, en werk naar de dunste stand. Meestal is de juiste dikte stand 5 op de pastamachine.
Herhaal deze stap voor de resterende stukken ravioli deeg.
Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de dunne plakken pastadeeg op het werkblad. Schep steeds een theelepel vol van het kaasmengsel op het deeg, of gebruik een spuitzak. Zie ook onderstaande foto:
Leg een tweede plak deeg bovenop en maak dicht. Gebruik je handen om (voorzichtig) lucht tussen het kaasmengsel en het deeg uit te duwen.
Gebruik de ravioli snijder om de ravioli in evenredige stukken te verdelen. Leg elke ravioli op een groot bord of ovenplaat. Bestuif het bord of ovenplaat eerst met wat bloem om plakken te voorkomen.
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de verse rode bieten ravioli in 2 tot 3 minuten gaar.
Aangezien er in dit recept gebruik gemaakt wordt van verse pasta is het niet nodig om de pasta heel lang te koken. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.