Een vegetarische risotto met doperwten, broccoli en trostomaatjes is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Extra vol van smaak door de kaas en een vleugje pesto.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in roosjes en verwarm de groentebouillon. Kook de broccoli beetgaar in de bouillon en houd de broccoli en bouillon dan apart.
Was de takjes tomaatjes, leg ze in een kleine ovenschaal en besprenkel deze met een beetje olijfolie, peper en zout. Je kunt de tomaatjes zodra de risotto bijna gaar is enkele minuten verwarmen in de airfryer of oven op 200 graden Celsius.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak de risotto rijst nog even mee zodra de ui glazig is geworden.
Blus na enkele minuten af met 100 ml droge witte wijn. Zodra de rijst de wijn volledig heeft opgenomen voeg je telkens een soeplepel warme bouillon toe. Voeg pas de volgende lepel toe zodra de vorige volledig is opgenomen.
Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar genoeg is en voeg in de laatste 5 minuten de erwtjes en broccoli toe.
Verwarm de tomaatjes ongeveer 5 minuten in de airfyer of oven. Breng de risotto op smaak met peper, zout, 3 eetlepels pesto en 50 gram Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Welke rijst voor risotto?
Arborio, Carnaroli en Violone Nano zijn de meeste gebruikte rijstsoorten voor het maken van risotto.
Deze hebben namelijk een ronde korrel die tot vier keer haar gewicht kan opnemen tijdens het koken. Daarbij geeft deze korrel ook zetmeel af, wat de risotto een heerlijke smeuïge textuur geeft.
Welke erwtjes voor risotto?
Om risotto met erwtjes te maken, kun je doperwten uit de vriezer, blik of vers gebruiken. Verse doperwtjes of diepvries erwtjes hebben hierin de voorkeur.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.