Risotto met doperwten
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met doperwten vegetarisch

Een vegetarische risotto met doperwten, broccoli en trostomaatjes is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Extra vol van smaak door de kaas en een vleugje pesto.

45 minuten
4 personen
Risotto met doperwten ingrediënten

Recept risotto met doperwten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in roosjes en verwarm de groentebouillon. Kook de broccoli beetgaar in de bouillon en houd de broccoli en bouillon dan apart.

Was de takjes tomaatjes, leg ze in een kleine ovenschaal en besprenkel deze met een beetje olijfolie, peper en zout. Je kunt de tomaatjes zodra de risotto bijna gaar is enkele minuten verwarmen in de airfryer of oven op 200 graden Celsius.

Risotto met doperwten
Risotto met doperwten

De risotto met doperwten afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak de risotto rijst nog even mee zodra de ui glazig is geworden.

Blus na enkele minuten af met 100 ml droge witte wijn. Zodra de rijst de wijn volledig heeft opgenomen voeg je telkens een soeplepel warme bouillon toe. Voeg pas de volgende lepel toe zodra de vorige volledig is opgenomen. 

Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar genoeg is en voeg in de laatste 5 minuten de erwtjes en broccoli toe.

Verwarm de tomaatjes ongeveer 5 minuten in de airfyer of oven. Breng de risotto op smaak met peper, zout, 3 eetlepels pesto en 50 gram Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Tips!

Welke rijst voor risotto?

Arborio, Carnaroli en Violone Nano zijn de meeste gebruikte rijstsoorten voor het maken van risotto.

Deze hebben namelijk een ronde korrel die tot vier keer haar gewicht kan opnemen tijdens het koken. Daarbij geeft deze korrel ook zetmeel af, wat de risotto een heerlijke smeuïge textuur geeft.

Welke erwtjes voor risotto?

Om risotto met erwtjes te maken, kun je doperwten uit de vriezer, blik of vers gebruiken. Verse doperwtjes of diepvries erwtjes hebben hierin de voorkeur.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
305.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.33 g
8.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.02 g
4.4 g
Eiwitten
15.22 g
Vezels
7.99 g
Natrium
1383.58 mg
Mineralen
Ijzer
3.38 mg
Calcium
277.15 mg
Magnesium
68.31 mg
Kalium
68.31 mg
Fosfor
323.95 mg
Koper
0.44 mg
Zink
2.34 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
4.38 µg
Vitamines
Vitamine C
108.12 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
123.36 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.5 mg
Vitamine B12
0.63 µg
Foliumzuur
76.57 µg
Vitamine E
2.11 mg
Vitamine K
131.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met doperwten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.