Risotto met chorizo en paprika
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met chorizo en paprika

Deze risotto met chorizo en paprika is niet alleen glutenvrij, maar ook lactose vrij! Dit éénpansgerecht is makkelijk, boordevol smaak én rode wijn.

45 minuten
4 personen
Risotto met chorizo en paprika ingrediënten
Recept risotto met chorizo en paprika

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze dan in blokjes of stukjes.

Was de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de ontpitte zwarte olijven door de helft. 

Risotto met chorizo en paprika
Risotto met chorizo en paprika

Risotto met chorizo en paprika afmaken – 35 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hier de rode ui enkele minuten in. Voeg dan de chorizo toe en na enkele minuten ook de stukken paprika.

Bak dit nog enkele minuten langer, voeg de risotto rijst toe en bak tot de rijst glazig is geworden. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee om deze te ontzuren.

Schenk de rode wijn bij de risotto, zodra deze is opgenomen schenk je een beetje groentebouillon erbij. Wacht telkens dat de bouillon volledig is opgenomen door de rijst voordat je nieuwe toevoegt.

Roer niet teveel, anders zal de risotto te papperig worden. Na ongeveer 20 minuten zal de rijst gaar zijn, als dit niet het geval is kun je nog meer bouillon toevoegen tot de rijst gaar genoeg is. 

Roer de zwarte olijven erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met peterselie als je wilt. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
229.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.69 g
5.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.14 g
3.85 g
Eiwitten
8.03 g
Vezels
3.64 g
Natrium
2018.32 mg
Mineralen
Ijzer
2.39 mg
Calcium
63.62 mg
Magnesium
27.71 mg
Kalium
27.71 mg
Fosfor
72.06 mg
Koper
0.23 mg
Zink
0.96 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
62.87 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
37.56 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
32.55 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met chorizo en paprika"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.