Risotto alla Milanese

(4)

Deze heerlijke risotto Milanese met een diepgele kleur door de toegevoegde saffraan. Recept voor 2 personen, klaar in 25 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-11-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Risotto alla Milanese

Ingrediënten


  • 300 gram risotto
  • 1 ui
  • 100 ml droge witte wijn
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel saffraan
  • Olijfolie
  • 50 gram boter
  • 25 gram Parmezaanse kaas + extra om mee te garneren
  • Zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakpan
  • Spatel
  • Rasp
  • Kleine sauspannetje
  • Grote lepel

Risotto alla Milanese Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-alla-milanese


Voorbereiding – 5 minuten

Voeg de saffraan toe aan het kippenbouillon in een klein sauspannetje, laat 5 minuten lang zacht koken op laag vuur. De saffraan trekt op deze manier in de kippenbouillon en zal een oranje kleur afgeven.

Snijd het uitje zo fijn mogelijk en rasp de Parmezaanse kaas. 

Risotto alla Milanese
Risotto alla Milanese

De risotto alla Milanese afmaken – 20 minuten

Fruit het uitje in wat olijfolie aan tot de ui glazig is geworden. Voeg de risotto toe en roer een aantal keren, na een aantal minuten zal ook de risotto er glazig uit gaan zien. Voeg dan witte wijn toe, alles in 1 keer.

Zet het vuur laag en wacht totdat de wijn opgenomen is door de rijst. Voeg dan de oranje gekleurde kippenbouillon beetje bij beetje toe. Roer niet teveel.

Het is belangrijk om te blijven proeven voordat je meer kippenbouillon toevoegt, om te controleren hoe gaar de risotto al is. De risotto moet iets wat al dente zijn, voeg daarom niet teveel bouillon toe aangezien de risotto dan snel klef wordt.

Roer de boter en de geraspte Parmezaanse kaas er doorheen, de risotto alla Milanese zal hierdoor heerlijk romig worden.

Breng eventueel op smaak met een snufje zout en maak het gerecht af door meer Parmezaanse kaas toe te voegen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-11-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Risotto alla Milanese

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.