Risotto alla Milanese

(3)

Deze heerlijke risotto Milanese met een diepgele kleur door de toegevoegde saffraan. Recept voor 2 personen, klaar in 25 minuten.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Risotto alla Milanese

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto
  • 1 ui
  • 100 ml droge witte wijn
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel saffraan
  • Olijfolie
  • 50 gram boter
  • 25 gran Parmezaanse kaas + extra om mee te garneren
  • Zout naar smaak
Risotto alla Milanese ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakpan
  • Spatel
  • Rasp
  • Kleine sauspannetje
  • Grote lepel

Bereiden


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-alla-milanese


Voorbereiding -- 5 minuten

Voeg de saffraan toe aan het kippenbouillon in een klein sauspannetje, laat 5 minuten lang zacht koken op laag vuur. De saffraan trekt op deze manier in de kippenbouillon en zal een oranje kleur afgeven.

Snijd het uitje zo fijn mogelijk en rasp de Parmezaanse kaas. 

Risotto alla Milanese
Risotto alla Milanese

De risotto alla Milanese afmaken -- 20 minuten

Fruit het uitje in wat olijfolie aan tot de ui glazig is geworden. Voeg de risotto toe en roer een aantal keren, na een aantal minuten zal ook de risotto er glazig uit gaan zien. Voeg dan witte wijn toe, alles in 1 keer.

Zet het vuur laag en wacht totdat de wijn opgenomen is door de rijst. Voeg dan de oranje gekleurde kippenbouillon beetje bij beetje toe. Roer niet teveel.

Het is belangrijk om te blijven proeven voordat je meer kippenbouillon toevoegt, om te controleren hoe gaar de risotto al is. De risotto moet iets wat al dente zijn, voeg daarom niet teveel bouillon toe aangezien de risotto dan snel klef wordt.

Roer de boter en de geraspte Parmezaanse kaas er doorheen, de risotto alla Milanese zal hierdoor heerlijk romig worden.

Breng eventueel op smaak met een snufje zout en maak het gerecht af door meer Parmezaanse kaas toe te voegen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Couscoussalade
Volgend recept →
Klassieke gevulde eieren

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!