Risotto alla Milanese
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto alla Milanese vegetarisch

Deze heerlijke risotto Milanese met een diepgele kleur door de toegevoegde saffraan. Recept voor 2 personen, klaar in 25 minuten.

25 minuten
2 personen
Risotto alla Milanese ingrediënten

Recept risotto alla milanese

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Voeg de saffraan toe aan het kippenbouillon in een klein sauspannetje, laat 5 minuten lang zacht koken op laag vuur. De saffraan trekt op deze manier in de kippenbouillon en zal een oranje kleur afgeven.

Snijd het uitje zo fijn mogelijk en rasp de Parmezaanse kaas. 

Risotto alla Milanese
Risotto alla Milanese

De risotto alla Milanese afmaken – 20 minuten

Fruit het uitje in wat olijfolie aan tot de ui glazig is geworden. Voeg de risotto toe en roer een aantal keren, na een aantal minuten zal ook de risotto er glazig uit gaan zien. Voeg dan witte wijn toe, alles in 1 keer.

Zet het vuur laag en wacht totdat de wijn opgenomen is door de rijst. Voeg dan de oranje gekleurde kippenbouillon beetje bij beetje toe. Roer niet teveel.

Het is belangrijk om te blijven proeven voordat je meer kippenbouillon toevoegt, om te controleren hoe gaar de risotto al is. De risotto moet iets wat al dente zijn, voeg daarom niet teveel bouillon toe aangezien de risotto dan snel klef wordt.

Roer de boter en de geraspte Parmezaanse kaas er doorheen, de risotto alla Milanese zal hierdoor heerlijk romig worden.

Breng eventueel op smaak met een snufje zout en maak het gerecht af door meer Parmezaanse kaas toe te voegen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
502.61 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.12 g
5.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.3 g
18.29 g
Eiwitten
12.08 g
Vezels
3.08 g
Natrium
3193.62 mg
Mineralen
Ijzer
2.95 mg
Calcium
194.86 mg
Magnesium
44.02 mg
Kalium
44.02 mg
Fosfor
236.51 mg
Koper
0.31 mg
Zink
2.13 mg
Jodium
0 µg
Selenium
7.53 µg
Vitamines
Vitamine C
4.47 mg
Vitamine D
0.36 mg
Vitamine A
75.29 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
1 µg
Foliumzuur
22.97 µg
Vitamine E
1.51 mg
Vitamine K
1.6 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto alla Milanese"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.