Een ravioli ovenschotel is een ideaal doordeweeks gerecht voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Met een lekkere tomatensaus, verse basilicum en mozzarella.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 09-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook.
Was de paprika's en snijd de rode- en gele paprika in kleine stukjes of blokjes. Doe hetzelfde voor een halve courgette. Pel en snipper 2 teentjes knoflook en een uitje zo fijn mogelijk. Was ook de tomaatjes en halveer deze.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bak- of wokpan. Fruit de knoflook en het uitje aan. Voeg dan de paprika en courgette toe, roer goed door en bak een aantal minuten mee. Zorg ervoor dat de courgette gaar geworden is.
Kook ondertussen 500 gram ravioli gaar in de kookpan in ruim water met zout. Verse ravioli is in de meeste gevallen gaar binnen 5 minuten. Giet af en voeg terug aan de pan.
Roer eventueel een scheutje olijfolie door de pan heen om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
Voeg nu 500 ml passata toe en zet het vuur iets hoger. Voeg de gekookte ravioli toe aan de saus en roer goed om. Voeg nu naar smaak 2 - 3 eetlepels Italiaanse kruiden, peper en zout toe.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Verdeel de saus met de ravioli over een grote ovenschaal. Scheur stukjes van de mozzarella bol af en verdeel deze over de ovenschotel.
Bak de ravioli ovenschotel nog ongeveer 10 minuten lang in de oven. De ovenschotel is klaar als de mozzarella mooi gesmolten is. Optioneel: voeg nog wat gemalen zwarte peper over de kaas heen.
Maak af door een aantal blaadjes verse basilicum over de ovenschotel te verdelen. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat voor soort ravioli kan ik het beste gebruiken?
Gebruik bijvoorbeeld ravioli gevuld met kaas, ham, champignons of groentevulling. Het kan allemaal!
Wat is passata?
Dit is een tomatensaus dat gemaakt is van rijpe tomaten. Wil je meer informatie over passata?
Wat kan ik toevoegen aan de ravioli ovenschotel?
Mocht je nog meer groentes willen toevoegen dan kun je ook bijvoorbeeld verse spinazie of kleine broccoli roosjes toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.