Ravioli ovenschotel
😍 61 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Ravioli ovenschotel vegetarisch

Een ravioli ovenschotel is een ideaal doordeweeks gerecht voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Met een lekkere tomatensaus, verse basilicum en mozzarella.

35 minuten
6 personen
Ravioli ovenschotel ingrediënten

Recept ravioli ovenschotel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept ravioli ovenschotel allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 09-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 02-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. 

Was de paprika's en snijd de rode- en gele paprika in kleine stukjes of blokjes. Doe hetzelfde voor een halve courgette. Pel en snipper 2 teentjes knoflook en een uitje zo fijn mogelijk. Was ook de tomaatjes en halveer deze.

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bak- of wokpan. Fruit de knoflook en het uitje aan. Voeg dan de paprika en courgette toe, roer goed door en bak een aantal minuten mee. Zorg ervoor dat de courgette gaar geworden is.

Kook ondertussen 500 gram ravioli gaar in de kookpan in ruim water met zout. Verse ravioli is in de meeste gevallen gaar binnen 5 minuten. Giet af en voeg terug aan de pan.

Roer eventueel een scheutje olijfolie door de pan heen om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Voeg nu 500 ml passata toe en zet het vuur iets hoger. Voeg de gekookte ravioli toe aan de saus en roer goed om. Voeg nu naar smaak 2 - 3 eetlepels Italiaanse kruiden, peper en zout toe.

Ravioli ovenschotel
Ravioli ovenschotel

De ravioli ovenschotel afmaken – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Verdeel de saus met de ravioli over een grote ovenschaal. Scheur stukjes van de mozzarella bol af en verdeel deze over de ovenschotel.

Bak de ravioli ovenschotel nog ongeveer 10 minuten lang in de oven. De ovenschotel is klaar als de mozzarella mooi gesmolten is. Optioneel: voeg nog wat gemalen zwarte peper over de kaas heen.

Maak af door een aantal blaadjes verse basilicum over de ovenschotel te verdelen. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat voor soort ravioli kan ik het beste gebruiken?

Gebruik bijvoorbeeld ravioli gevuld met kaas, ham, champignons of groentevulling. Het kan allemaal!

Wat is passata?

Dit is een tomatensaus dat gemaakt is van rijpe tomaten. Wil je meer informatie over passata?

Wat kan ik toevoegen aan de ravioli ovenschotel?

Mocht je nog meer groentes willen toevoegen dan kun je ook bijvoorbeeld verse spinazie of kleine broccoli roosjes toevoegen.

Wat vind je hiervan?

61 waarderingen
😍
61
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
271.99 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.31 g
16.89 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.21 g
4.38 g
Eiwitten
11.77 g
Vezels
5.38 g
Natrium
846.28 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
83.33 gram ravioli ei, melk, gluten 84.17 11.25 g - 2.92 g 1.17 g 3.33 g 0.08 g 416.67 mg 1.17 mg 16.67 mg 16.67 mg 75.00 mg 20.83 mg - - - - 1.67 mg - 0.02 mg 0.10 mg 0.05 mg - - - - - -
41.67 gram cherrytomaten 7.50 1.63 g 1.08 g 0.08 g - 0.38 g 0.50 g 2.08 mg 0.13 mg 4.17 mg 4.58 mg 98.75 mg 10.00 mg 0.02 mg 0.08 mg - 0.04 µg 5.00 mg - 347.08 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 6.25 µg 0.23 mg 2.00 µg -
83.33 ml passata 85.00 15.33 g 11.50 g 3.17 g 1.00 g 2.33 g 1.00 g 166.67 mg 0.33 mg 16.67 mg 16.67 mg 416.67 mg 50.00 mg 0.02 mg 0.05 mg - - 20.00 mg - 0.08 mg 0.25 mg 0.02 mg 0.10 mg - 25.00 µg - - -
0.17 bol mozzarella melk 51.25 0.96 g - 3.44 g 2.08 g 4.17 g - 25.00 mg 0.04 mg 83.33 mg 2.08 mg 8.33 mg 50.00 mg 0.02 mg 0.50 mg - - 0.21 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.06 mg 0.01 mg 0.31 µg 3.13 µg - - -
0.17 rode paprika 6.50 1.13 g 0.88 g - - 0.25 g 0.50 g 2.50 mg 0.10 mg 5.00 mg 2.50 mg 87.50 mg 1.25 mg 0.01 mg 0.06 mg - - 37.50 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 mg - 12.50 µg - - -
0.17 gele paprika 6.50 1.13 g 0.88 g - - 0.25 g 0.50 g 2.50 mg 0.10 mg 5.00 mg 2.50 mg 87.50 mg 1.25 mg 0.01 mg 0.06 mg - - 37.50 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 mg - 12.50 µg - - -
0.17 ui 7.50 1.27 g 1.27 g 0.04 g 0.02 g 0.25 g 0.52 g 1.88 mg 0.10 mg 6.25 mg 2.08 mg 36.46 mg 8.75 mg 0.02 mg 0.17 mg - - 1.35 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 2.08 µg - - -
0.33 teentje knoflook 2.33 0.47 g 0.02 g - - 0.10 g 0.03 g 0.07 mg 0.02 mg 2.83 mg 0.33 mg 10.00 mg 2.17 mg - 0.02 mg 0.03 µg - 0.23 mg - - - - 0.01 mg - 0.07 µg - - -
0.08 courgette 6.75 1.13 g 1.13 g - - 0.45 g 0.28 g 0.25 mg 0.63 mg 7.50 mg 1.25 mg 50.00 mg 5.00 mg - 0.08 mg - - 3.75 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 mg - 10.00 µg - - -
0.33 eetlepel italiaanse kruiden 10.13 2.27 g 0.13 g 0.37 g 0.07 g 0.13 g 1.67 g 2.57 mg 1.20 mg 41.00 mg 6.33 mg 91.33 mg 14.67 mg 0.09 mg 0.23 mg - 0.15 µg 2.03 mg - 8.80 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 9.13 µg 0.90 mg 7.87 µg -
olijfolie 1.35 - - 0.15 g 0.02 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
verse basilicum 0.08 0.01 g 0.01 g - - 0.01 g 0.01 g 0.02 mg 0.01 mg 0.42 mg 0.02 mg 0.50 mg 0.07 mg - - - - 0.05 mg - - - - - - - - - -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
    271.99 37.31 g 16.89 g 10.21 g 4.38 g 11.77 g 5.38 g 846.28 mg 3.89 mg 191.50 mg 55.90 mg 969.43 mg 164.99 mg 0.19 mg 1.26 mg 0.37 µg 0.21 µg 110.19 mg 0.02 mg 356.07 mg 0.42 mg 0.21 mg 0.32 mg 0.31 µg 80.77 µg 1.18 mg 11.78 µg -
0 reacties op "Ravioli ovenschotel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.