Ohmydish.nl


Ravioli ovenschotel

(26)

Een ravioli ovenschotel is een ideaal doordeweeks gerecht voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Met een lekkere tomatensaus, verse basilicum en mozzarella.

35 minuten 6 personen Hoofdgerechten 506 calorieën p.p.
Ravioli ovenschotel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram ravioli
  • 250 gram cherrytomaten
  • 500 ml passata
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ courgette
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
Ravioli ovenschotel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Diepe bakpan
  • Kookpan
  • Oven
  • Grote ovenschaal
  • Vergiet

Bereiden


35 minuten 6 personen Hoofdgerechten 506 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ravioli-ovenschotel


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. 

Was de paprika's en snijd de rode- en gele paprika in kleine stukjes of blokjes. Doe hetzelfde voor een halve courgette. Pel en snipper 2 teentjes knoflook en een uitje zo fijn mogelijk. Was ook de tomaatjes en halveer deze.

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bak- of wokpan. Fruit de knoflook en het uitje aan. Voeg dan de paprika en courgette toe, roer goed door en bak een aantal minuten mee. Zorg ervoor dat de courgette gaar geworden is.

Kook ondertussen 500 gram ravioli gaar in de kookpan in ruim water met zout. Verse ravioli is in de meeste gevallen gaar binnen 5 minuten. Giet af en voeg terug aan de pan.

Roer eventueel een scheutje olijfolie door de pan heen om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Voeg nu 500 ml passata toe en zet het vuur iets hoger. Voeg de gekookte ravioli toe aan de saus en roer goed om. Voeg nu naar smaak 2 - 3 eetlepels Italiaanse kruiden, peper en zout toe.

Ravioli ovenschotel
Ravioli ovenschotel

De ravioli ovenschotel afmaken – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Verdeel de saus met de ravioli over een grote ovenschaal. Scheur stukjes van de mozzarella bol af en verdeel deze over de ovenschotel.

Bak de ravioli ovenschotel nog ongeveer 10 minuten lang in de oven. De ovenschotel is klaar als de mozzarella mooi gesmolten is. Optioneel: voeg nog wat gemalen zwarte peper over de kaas heen.

Maak af door een aantal blaadjes verse basilicum over de ovenschotel te verdelen. Serveer direct, eet smakelijk!

Ravioli ovenschotel: veelgestelde vragen

Wat voor soort ravioli kan ik het beste gebruiken?

Gebruik bijvoorbeeld ravioli gevuld met kaas, ham, champignons of groentevulling. Het kan allemaal!

Wat is passata?

Dit is een tomatensaus dat gemaakt is van rijpe tomaten. Wil je meer informatie over passata?

Wat kan ik toevoegen aan de ravioli ovenschotel?

Mocht je nog meer groentes willen toevoegen dan kun je ook bijvoorbeeld verse spinazie of kleine broccoli roosjes toevoegen.

Wat vind jij van dit recept?
26 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Aardappelsterren

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.