Raclette pizza
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Raclette pizza

Voor de echte kaasliefhebbers, een raclette pizza naar Frans recept. Een stevige pizza die je honger gegarandeerd zal stillen! Met twee verschillende kazen, aardappels, spek en rode ui.

30 minuten
4 personen
Raclette pizza ingrediënten

Recept raclette pizza

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 23-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Begin met het maken van het pizzadeeg. Je kunt ook kant-en-klare pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt gebruiken. Snijd de rode ui in dunne ringen.

Vul de pan met water en breng deze aan de kook. Kook de krieltjes beetgaar. Giet de krieltjes af met behulp van een vergiet en laat deze enigszins afkoelen. Snijd de aardappeltjes doormidden. 

Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de gehalveerde aardappeltjes krokant. Giet de mozzarella af en snijd in dunne plakken.

Snijd de raclette kaas (mits je een blok kaas gebruikt) in redelijk dikke en vierkante plakken. 

Raclette pizza
Raclette pizza

Raclette pizza afmaken – 10 minuten

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit in een ronde vorm met behulp van een deegroller. Vouw de rand van de pizza tot ongeveer een kleine centimeter naar binnen toe om zo een pizza met een randje te bakken.

Draai dan de pizza met de rand naar beneden, dit voorkomt dat de rand open gaat klappen of scheuren tijdens het bakken. De rand is nodig om grotendeels te voorkomen dat de kaas over de rand van de pizza heen gaat smelten.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Verdeel met behulp van een eetlepel de crème fraîche over de bodem van de pizza. 

Verdeel de gehalveerde en gebakken krieltjes over de bodem van de pizza. Leg een 4-tal plakken spek en een handvol rode ui ringen over de aardappeltjes heen.

Verdeel 1 bol gesneden mozzarella en de raclette kaas evenredig over de pizza. Breng op smaak met wat peper en zout.

Bak de raclette pizza in ongeveer 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven, afhankelijk van hoe krachtig de oven is. De kaas moet geheel gesmolten zijn en de pizzabodem goed doorbakken. 

Verdeel de raclette pizza in evenredige plakken, serveer met een goed glas wijn. Tip: Koolzuurhoudende dranken zullen de kaas snel doen stollen in de maag. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
927.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
87.74 g
4.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
50.15 g
25.32 g
Eiwitten
33.13 g
Vezels
5.68 g
Natrium
1163.22 mg
Mineralen
Ijzer
2.45 mg
Calcium
395.17 mg
Magnesium
61.21 mg
Kalium
61.21 mg
Fosfor
459.64 mg
Koper
0.4 mg
Zink
4.43 mg
Jodium
3.02 µg
Selenium
4.02 µg
Vitamines
Vitamine C
17.19 mg
Vitamine D
0.85 mg
Vitamine A
0.29 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.47 mg
Vitamine B6
0.51 mg
Vitamine B12
1.38 µg
Foliumzuur
74.15 µg
Vitamine E
0.24 mg
Vitamine K
6.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Raclette pizza"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.