Raclette pizza

(1)

Voor de echte kaasliefhebbers, een raclette pizza naar Frans recept. Een stevige pizza die je honger gegarandeerd zal stillen! Met twee verschillende kazen, aardappels, spek en rode ui.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Raclette pizza

Ingrediënten


  • 1 recept voor pizzadeeg
  • 140 gram spek
  • 500 gram krieltjes
  • 2 mozzarella bollen
  • Evenredig veel raclette kaas (kaas voor fondue is het beste om te gebruiken)
  • 1 rode ui
  • Kleine verpakking crème fraîche
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Extra bloem om mee te bestuiven

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Deegroller
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Pan
  • Bakpapier
  • Eetlepel
  • Vergiet
  • Bakpan

Raclette pizza Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/raclette-pizza


Voorbereiding – 20 minuten

Begin met het maken van het pizzadeeg. Je kunt ook kant-en-klare pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt gebruiken. Snijd de rode ui in dunne ringen.

Vul de pan met water en breng deze aan de kook. Kook de krieltjes beetgaar. Giet de krieltjes af met behulp van een vergiet en laat deze enigszins afkoelen. Snijd de aardappeltjes doormidden. 

Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de gehalveerde aardappeltjes krokant. Giet de mozzarella af en snijd in dunne plakken.

Snijd de raclette kaas (mits je een blok kaas gebruikt) in redelijk dikke en vierkante plakken. 

Raclette pizza
Raclette pizza

Raclette pizza afmaken – 10 minuten

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit in een ronde vorm met behulp van een deegroller. Vouw de rand van de pizza tot ongeveer een kleine centimeter naar binnen toe om zo een pizza met een randje te bakken.

Draai dan de pizza met de rand naar beneden, dit voorkomt dat de rand open gaat klappen of scheuren tijdens het bakken. De rand is nodig om grotendeels te voorkomen dat de kaas over de rand van de pizza heen gaat smelten.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Verdeel met behulp van een eetlepel de crème fraîche over de bodem van de pizza. 

Verdeel de gehalveerde en gebakken krieltjes over de bodem van de pizza. Leg een 4-tal plakken spek en een handvol rode ui ringen over de aardappeltjes heen.

Verdeel 1 bol gesneden mozzarella en de raclette kaas evenredig over de pizza. Breng op smaak met wat peper en zout.

Bak de raclette pizza in ongeveer 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven, afhankelijk van hoe krachtig de oven is. De kaas moet geheel gesmolten zijn en de pizzabodem goed doorbakken. 

Verdeel de raclette pizza in evenredige plakken, serveer met een goed glas wijn. Tip: Koolzuurhoudende dranken zullen de kaas snel doen stollen in de maag. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Raclette pizza

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.