Deze papadums met courgette en krokante kip zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Poppa, wat? Indiase krokantjes op basis van linzen, wij zijn fan!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Verdeel de kipfilets in lange repen en bestrooi deze met peper en zout.
Plaats bloem in een kom, klop een ei los in een tweede kom en de panko in een derde kom. Paneer de kip door deze eerst door de bloem te halen, dan door ei en als laatste door de panko.
Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de knoflook fijn en de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in (halve) plakken. Snijd de tomaatjes door de helft en de limoen in partjes.
Verhit olie om te kunnen frituren. Frituur eerst de papadums, deze zijn binnen een halve minuut al klaar! Ze worden groot tijdens het frituren, dus frituur ze per stuk. Leg ze dan eventueel op keukenpapier om eventueel overtollig vet te verwijderen.
Frituur hierna de gepaneerde kip enkele minuten, tot deze mooi krokant en goudbruin zijn.
Verwarm ondertussen een beetje olie in een bakpan en bak hierin de rode ui enkele minuten. Voeg dan ook de courgette toe en bak nog enkele minuten langer. Bak de fijngesneden knoflook nog kort mee en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel eerst gebakken courgette over de papadums, dan krokante kip en tomaatjes. Maak af met chili saus en limoensap. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.