Een overheerlijke vegetarische pompoenquiche met twee soorten kaas. Een vullende quiche waarbij je het vlees niet zult missen. Extra lekker met hazelnoten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-01-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken, niet te klein maar ook niet te groot.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg de stukken pompoen toe en bak deze nog enkele minuten langer. Plaats dan de deksel op de pan en gaar de pompoen ongeveer 10 minuten lang.
De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken pompoen, ze hoeven nog niet helemaal zacht te zijn. Breng de pompoen op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Vet de taartvorm in met boter en plaats het deeg in de vorm. Vouw eventueel de randen naar binnen. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verdeel de pompoenstukken over de bodem.
Meng de eieren samen met room en grana padano. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel over de pompoen.
Verkruimel de feta over de bovenkant en bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de pompoenstukken.
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Serveer de quiche met de gehakte hazelnoten en garneer eventueel met bieslook of peterselie, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.