Pompoenquiche met twee soorten kaas
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoenquiche met twee soorten kaas vegetarisch

Een overheerlijke vegetarische pompoenquiche met twee soorten kaas. Een vullende quiche waarbij je het vlees niet zult missen. Extra lekker met hazelnoten.

1 uur 30 minuten
6 personen
Pompoenquiche met twee soorten kaas ingrediënten

Recept pompoenquiche met twee soorten kaas

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. 

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de stukken pompoen toe en bak deze nog enkele minuten langer. Plaats dan de deksel op de pan en gaar de pompoen ongeveer 10 minuten lang. 

De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken pompoen, ze hoeven nog niet helemaal zacht te zijn. Breng de pompoen op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Pompoenquiche met twee soorten kaas
Pompoenquiche met twee soorten kaas

Pompoenquiche afmaken – 1 uur

Vet de taartvorm in met boter en plaats het deeg in de vorm. Vouw eventueel de randen naar binnen. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verdeel de pompoenstukken over de bodem.

Meng de eieren samen met room en grana padano. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel over de pompoen.

Verkruimel de feta over de bovenkant en bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de pompoenstukken.

Hak ondertussen de hazelnoten grof. Serveer de quiche met de gehakte hazelnoten en garneer eventueel met bieslook of peterselie, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
395.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.5 g
5.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.29 g
16.32 g
Eiwitten
14.81 g
Vezels
2.43 g
Natrium
798.84 mg
Mineralen
Ijzer
1.88 mg
Calcium
337.58 mg
Magnesium
31.73 mg
Kalium
31.73 mg
Fosfor
333.16 mg
Koper
0.22 mg
Zink
2.3 mg
Jodium
10.9 µg
Selenium
10.89 µg
Vitamines
Vitamine C
17.4 mg
Vitamine D
0.91 mg
Vitamine A
33.56 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.98 µg
Foliumzuur
36.17 µg
Vitamine E
0.42 mg
Vitamine K
2.19 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoenquiche met twee soorten kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.