Ohmydish.nl


Pompoenquiche met twee soorten kaas

Een overheerlijke vegetarische pompoenquiche met twee soorten kaas. Een vullende quiche waarbij je het vlees niet zult missen. Extra lekker met hazelnoten.

Pompoenquiche met twee soorten kaas
1 uur 30 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Pompoenquiche met twee soorten kaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote plak bladerdeeg of hartig deeg
  • 600 gram pompoen
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 50 gram fijn geraspte grana padano
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • boter om in te vetten
  • 200 gram feta
  • handvol hazelnoten
  • optioneel: bieslook of peterselie ter garnering
Pompoenquiche met twee soorten kaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • lepel
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan met deksel
  • oven
  • taartvorm
  • vork

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 30 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenquiche-met-twee-soorten-kaas


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. 

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de stukken pompoen toe en bak deze nog enkele minuten langer. Plaats dan de deksel op de pan en gaar de pompoen ongeveer 10 minuten lang. 

De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken pompoen, ze hoeven nog niet helemaal zacht te zijn. Breng de pompoen op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Pompoenquiche met twee soorten kaas
Pompoenquiche met twee soorten kaas

Pompoenquiche afmaken – 1 uur

Vet de taartvorm in met boter en plaats het deeg in de vorm. Vouw eventueel de randen naar binnen. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verdeel de pompoenstukken over de bodem.

Meng de eieren samen met room en grana padano. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel over de pompoen.

Verkruimel de feta over de bovenkant en bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de pompoenstukken.

Hak ondertussen de hazelnoten grof. Serveer de quiche met de gehakte hazelnoten en garneer eventueel met bieslook of peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.