Poké bowl met krokante kip

(16)

Een pokébowl met krokante kip is een heerlijke kom vol met knapperige groenten, een lekker sausje en de krokantste kip ever!

40 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Poké bowl met krokante kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels sushi azijn
  • 2 kipfilets
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • 2 eieren
  • panko (Japans broodkruim)
  • 100 gram edamame boontjes (sojaboontjes)
  • 2 wortels
  • handvol radijsjes
  • ¼e komkommer
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen
  • 4 theelepels sesamolie
  • kleine handvol sesamzaadjes
Poké bowl met krokante kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • kleine kom
  • pan met dikke bodem
  • vleestang
  • groot bord met keukenpapier
  • 2 mooie kommen

Bereiden


40 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poke-bowl-met-krokante-kip


Voorbereiding – 20 minuten

Vul het pannetje met water en breng de sushi rijst aan de kook. Kijk op de verpakking om te zien hoe lang de rijst exact moet garen en met hoeveel water.

Meng 6 eetlepels sojasaus samen met 4 theelepels sesamolie en het sap van een limoen in een kommetje.

Verwijder de boontjes uit de edamame peultjes. Schil de wortels en gebruik een dunschiller om slierten van de wortel te maken.

Was de komkommer en snijd deze in reepjes. Was de radijsjes en snijd deze in vieren.

Vul een pan met dikke bodem met een flinke laag olie en verhit deze tot ongeveer 180 graden Celsius.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en zorg ervoor dat deze niet al te dik zijn. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en haal deze door de bloem.

Klop 2 eieren los en haal de kipfilets dan door de eieren en erna door de panko. Zorg ervoor dat de kipfilets volledig bedekt zijn.

Poké bowl met krokante kip
Poké bowl met krokante kip

De poké bowl met krokante kip afmaken – 20 minuten

Giet de sushi rijst eventueel af en laat afkoelen. Roer dan 3 eetlepels sushi azijn door de sushi rijst heen.

Verdeel de sushi rijst over 2 kommen en plaats de komkommer, radijsjes, edamame boontjes en wortelslierten bovenop.

Frituur de gepaneerde kipfilets in de hete olie tot deze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat deze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Snijd de kipfilets in stukjes en leg bovenop de kom. 

Maak af met het soja sausje en (zwarte en witte) sesamzaadjes en serveer direct, eet smakelijk!

Poké bowl met krokante kip: veelgestelde vragen

Waar komt een poké bowl vandaan?

Het idee voor een poké bowl komt uit Hawaï. Een poké bowl heeft een aantal dezelfde ingrediënten als sushi en is erg populair tegenwoordig.

Wat is een poké bowl?

Al heb je ze in 101 verschillende variaties, de essentie blijft hetzelfde. Het is een kom met sushi rijst, rauwe vis, verse groenten en/of vers fruit, sojaboontjes en een dressing naar keuze. De rauwe vis kun je vervangen door bijvoorbeeld kip, voor een versie zonder vis.

Wat vind jij van dit recept?
16 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Blue lagoon

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.