Een pasteitje met kip en champignons is hartig en super makkelijk! Je kunt kant-en-klare pasteitjes kopen of maak gemakkelijk zelf van bladerdeeg.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasteitje-met-kip-en-champignons
Breng de kippenbouillon aan de kook. Snijd de kip in stukjes en kook de stukjes in de hete bouillon voor ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes. Haal de kip uit de bouillon en laat ze een beetje afkoelen voor je de kip erg fijn gaat snijden.
Schenk de bouillon terug in de maatbeker zodat je de pan kan hergebruiken, of gebruik een 2e kookpan. Pel de ui en snij zo fijn als je kunt. Snij de champignons en bosuien in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit boter in de middelgrote kookpan en fruit de ui ongeveer een minuut. Voeg de champignonplakjes toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee. Roer de bloem erdoor en laat dit ongeveer 1 tot 2 minuten garen.
Schenk de kippenbouillon beetje bij beetje erbij terwijl je roert. Voeg dan ook de fijne kipstukjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en schenk de room erbij, laat het geheel even zachtjes koken tot de gewenste dikte.
Snijd ondertussen met een klein mesje de bovenkant van de pasteitje los. Verwarm de pasteitjes een paar minuten in de oven. Breng de ragout op smaak met peper en zout en garneer met de gesneden bosui. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.