Een pasteitje met kip en champignons is hartig en super makkelijk! Je kunt kant-en-klare pasteitjes kopen of maak gemakkelijk zelf van bladerdeeg.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-02-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Breng de kippenbouillon aan de kook. Snijd de kip in stukjes en kook de stukjes in de hete bouillon voor ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes. Haal de kip uit de bouillon en laat ze een beetje afkoelen voor je de kip erg fijn gaat snijden.
Schenk de bouillon terug in de maatbeker zodat je de pan kan hergebruiken, of gebruik een 2e kookpan. Pel de ui en snij zo fijn als je kunt. Snij de champignons en bosuien in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit boter in de middelgrote kookpan en fruit de ui ongeveer een minuut. Voeg de champignonplakjes toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee. Roer de bloem erdoor en laat dit ongeveer 1 tot 2 minuten garen.
Schenk de kippenbouillon beetje bij beetje erbij terwijl je roert. Voeg dan ook de fijne kipstukjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en schenk de room erbij, laat het geheel even zachtjes koken tot de gewenste dikte.
Snijd ondertussen met een klein mesje de bovenkant van de pasteitje los. Verwarm de pasteitjes een paar minuten in de oven. Breng de ragout op smaak met peper en zout en garneer met de gesneden bosui. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.