Deze pasta met kip en romige spinazie is een makkelijke en snelle doordeweekse maaltijd. Staat binnen een half uur op tafel en zit boordevol smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-01-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met water en zout en kook hierin de pasta al dente.
Was de spinazie en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Je kunt eventueel de harde steeltjes van de verse spinazie verwijderen.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verwijder vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in stukjes.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten enkele minuten. Bestrooi deze direct met zout en verplaats naar een klein kommetje.
Verhit een scheutje olie van de zongedroogde tomaten in de bakpan en bak hierin de kip enkele minuten. Bak dan de rode ui nog even mee.
Voeg de verse spinazie in delen toe en bak tot deze geslonken is. Roer er de roomkaas samen met de stukjes zongedroogde tomaten doorheen.
Giet de pasta af en roer deze door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitten, eet smakelijk!
Kan ik ook andere pasta gebruiken?
Je kunt bijvoorbeeld ook penne, farfalle of zelfs spaghetti gebruiken voor deze romige spinazie pasta.
Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken?
Je kunt de verse spinazie eventueel vervangen door diepvries spinazie, laat deze dan eerst ontdooien en uitlekken. Gebruik bij voorkeur geen ‘spinazie à la crème’.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.