Paprika orzo met burrata
😍 5Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paprika orzo met burrata vegetarisch

Een paprika orzo met burrata is heerlijk kruidig en romig tegelijk. Makkelijk om te maken en deze vegetarische orzo is een perfecte doordeweekse maaltijd.

45 minuten
4 personen

De geroosterde paprika orzo met burrata is ontzettend smaakvol, wanneer je de burrata weglaat is deze vegetarische orzo zelfs veganistisch. 

Ee tomatenblokjes uit blik kun je eventueel vervangen door verse tomaten. Om het makkelijker te maken kun je de geroosterde trostomaatjes eventueel weglaten, al maken de zoete tomaatjes dit gerecht wel nóg lekkerder.

Paprika orzo met burrata ingrediënten

Recept paprika orzo met burrata

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-09-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 23-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Haal de paprika uit de pot en snijd deze in vrij fijne stukjes.

Was de trosjes tomaatjes voorzichtig zodat ze aan de tros blijven zitten, leg deze in een ovenschaal en zet opzij. Je kunt deze zowel in een airfryer als in de oven roosteren, verwarm de oven dan voor op 180 graden Celsius.

Haal de burrata alvast uit de koelkast en haal deze uit het vocht zodat de burrata op kamertemperatuur kan komen.

Paprika orzo met burrata
Paprika orzo met burrata

Paprika orzo met burrata afmaken – 35 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Voeg de orzo toe en bak deze tot de korrels ook glazig zijn geworden van de olijfolie.

Voeg de stukjes paprika samen met de tomatenblokjes uit blik, 2 theelepels oregano, 1 bouillonblokje en 400 ml water toe.

Breng op smaak met peper en zout, plaats een deksel op de pan en laat de orzo op middelhoog vuur gaar worden in ongeveer 20 minuten. Roer af en toe met een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen.

Besprenkel ondertussen de trostomaatjes met olijfolie, peper en zout. Rooster deze ongeveer 5 minuten op 180 graden Celsius, dit kan zowel in een airfryer als oven.

Proef of de orzo gaar is geworden zodra al het vocht is opgenomen. Mocht dit nog niet het geval zijn kun je eventueel een beetje extra water toevoegen.

Breng de orzo op smaak met peper, zout en eventueel meer oregano. 

Verdeel over 4 borden en plaats een halve bol burrata bovenop. Maak af met een aantal blaadjes basilicum en de geroosterde trosjes tomaat. Eet smakelijk!

Tips!

Al het vocht is opgenomen, maar mijn orzo is nog niet gaar. Hoe kan dit?

Het kan meerdere oorzaken hebben wanneer je orzo nog niet gaar is zodra al het vocht is opgenomen. De meest voor de hand liggende oorzaak is dat het vuur te hoog staat, hierdoor verdampt het te snel zonder dat de orzo het vocht heeft opgenomen.

Het kan ook komen doordat de pan te groot is, het grotere oppervlakte zal ervoor zorgen dat het vocht eveneens te snel verdampt.

Kan ik orzo van tevoren maken?

Je kunt de orzo tot wel 2 dagen van tevoren maken. Je kunt deze dan makkelijk opwarmen door een beetje extra vocht toe te voegen. Zet het vuur dan niet te hoog tijdens het opwarmen.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
477.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
66.32 g
10.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.18 g
6.67 g
Eiwitten
23.89 g
Vezels
6.8 g
Natrium
610.74 mg
Mineralen
Ijzer
3.06 mg
Calcium
426.59 mg
Magnesium
32.56 mg
Kalium
32.56 mg
Fosfor
204.14 mg
Koper
0.19 mg
Zink
2.17 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
176.85 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
83.53 mg
Vitamine B1
0.8 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
4.05 mg
Vitamine B12
0.94 µg
Foliumzuur
195.07 µg
Vitamine E
0.63 mg
Vitamine K
10.84 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paprika orzo met burrata"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.