Een paprika orzo met burrata is heerlijk kruidig en romig tegelijk. Makkelijk om te maken en deze vegetarische orzo is een perfecte doordeweekse maaltijd.
De geroosterde paprika orzo met burrata is ontzettend smaakvol, wanneer je de burrata weglaat is deze vegetarische orzo zelfs veganistisch.
Ee tomatenblokjes uit blik kun je eventueel vervangen door verse tomaten. Om het makkelijker te maken kun je de geroosterde trostomaatjes eventueel weglaten, al maken de zoete tomaatjes dit gerecht wel nóg lekkerder.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-09-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Haal de paprika uit de pot en snijd deze in vrij fijne stukjes.
Was de trosjes tomaatjes voorzichtig zodat ze aan de tros blijven zitten, leg deze in een ovenschaal en zet opzij. Je kunt deze zowel in een airfryer als in de oven roosteren, verwarm de oven dan voor op 180 graden Celsius.
Haal de burrata alvast uit de koelkast en haal deze uit het vocht zodat de burrata op kamertemperatuur kan komen.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg de orzo toe en bak deze tot de korrels ook glazig zijn geworden van de olijfolie.
Voeg de stukjes paprika samen met de tomatenblokjes uit blik, 2 theelepels oregano, 1 bouillonblokje en 400 ml water toe.
Breng op smaak met peper en zout, plaats een deksel op de pan en laat de orzo op middelhoog vuur gaar worden in ongeveer 20 minuten. Roer af en toe met een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen.
Besprenkel ondertussen de trostomaatjes met olijfolie, peper en zout. Rooster deze ongeveer 5 minuten op 180 graden Celsius, dit kan zowel in een airfryer als oven.
Proef of de orzo gaar is geworden zodra al het vocht is opgenomen. Mocht dit nog niet het geval zijn kun je eventueel een beetje extra water toevoegen.
Breng de orzo op smaak met peper, zout en eventueel meer oregano.
Verdeel over 4 borden en plaats een halve bol burrata bovenop. Maak af met een aantal blaadjes basilicum en de geroosterde trosjes tomaat. Eet smakelijk!
Al het vocht is opgenomen, maar mijn orzo is nog niet gaar. Hoe kan dit?
Het kan meerdere oorzaken hebben wanneer je orzo nog niet gaar is zodra al het vocht is opgenomen. De meest voor de hand liggende oorzaak is dat het vuur te hoog staat, hierdoor verdampt het te snel zonder dat de orzo het vocht heeft opgenomen.
Het kan ook komen doordat de pan te groot is, het grotere oppervlakte zal ervoor zorgen dat het vocht eveneens te snel verdampt.
Kan ik orzo van tevoren maken?
Je kunt de orzo tot wel 2 dagen van tevoren maken. Je kunt deze dan makkelijk opwarmen door een beetje extra vocht toe te voegen. Zet het vuur dan niet te hoog tijdens het opwarmen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.