Ovengebakken camembert met pommes duchesse

(8)

Deze ovengebakken camembert met pommes duchesse is echt om te smullen, dé perfecte maaltijd voor kaasliefhebbers. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 44 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2023

Kooktijd 44 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Ovengebakken camembert met pommes duchesse

Ingrediënten


  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 eidooier
  • 50 gram boter
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
  • handvol fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 1 grote camembert

Kookgerei nodig


  • Spuitzak met stervormig mondstuk
  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Fijne zeef
  • Pan
  • Grote (soep)lepel
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop

Ovengebakken camembert met pommes duchesse Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 44 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovengebakken-camembert-met-pommes-duchesse


Voorbereiding – 30 minuten

Pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht, origineel heet dit "pommes de terre duchesse". 

Begin met het schillen van de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 20 minuten lang in de pan met kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Maak een puree van de gekookte aardappelen, een handige manier om dit zo glad mogelijk te krijgen is door de aardappelen door een fijne zeef te halen met behulp van een grote (soep)lepel. 

Meng boter, geraspte kaas en de eidooier door de aardappelpuree heen. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak. 

Ovengebakken camembert met pommes duchesse
Ovengebakken camembert met pommes duchesse

De ovengebakken camembert met pommes duchesse afmaken – 15 minuten

Haal de camembert uit de verpakking, verwijder het plastic en plaats de camembert dan terug in het houten doosje. 

Spuit rosettes van de aardappelpuree op de bakplaat om de camembert heen, tegen elkaar aan. Bak de pommes duchesse en camembert dan 10 tot 15 minuten lang in de oven. De uiteindelijke baktijd is afhankelijk van de kracht van de oven. 

Snijd het kapje van de camembert zodat je beter bij de gesmolten kaas kunt en dip de pommes duchesse in de kaas. Serveer met een heerlijke salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 44 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Ovengebakken camembert met pommes duchesse

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.