Ossenhaaspuntjes
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ossenhaaspuntjes

Deze heerlijke ossenhaaspuntjes zijn geïnspireerd door restaurant 't Zusje. Met een heerlijke en makkelijke soja-sesam saus en het meest malse vlees van de koe.

20 minuten
4 personen
Ossenhaaspuntjes ingrediënten
Recept ossenhaaspuntjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Haal het vlees uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Voeg 50 ml sojasaus samen met het sap van een halve citroen, 50 gram bruine basterdsuiker en een knoflookteen toe aan een kleine blender. Pureer tot het glad is en voeg dan langzaam 20 ml sesamolie en 75 ml zonnebloemolie toe terwijl je blijft mengen.

Je zult merken dat de olie de saus dikker zal maken. Snijd de ossenhaas in puntjes en bedek deze met een heel klein beetje olie.

Ossenhaaspuntjes
Ossenhaaspuntjes

Ossenhaaspuntjes afmaken – 5 minuten

Verhit een grill pan op hoog vuur en grill de ossenhaas puntjes kort aan beide kanten. Zorg ervoor dat het grill patroon zichtbaar is, maar de ossenhaas nog rosé is.

Breng de ossenhaaspuntjes op smaak met peper en zout en serveer met de saus. Je kunt de saus eventueel kort opwarmen, maar dit is niet perse noodzakelijk. 

Maak af met sesamzaadjes en serveer direct met bijvoorbeeld frietjes, kroepoek en een frisse witlofsalade. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is ossenhaas?

Ossenhaas wordt ook wel tournedos of biefstuk van de haas genoemd. Het is het malste en mooiste deel van een rund.

Wat voor vlees is ossenhaas?

Ossenhaas is rundvlees, het wordt gesneden uit de lende van een rund.

Hoeveel kilo ossenhaas zit er aan een koe?

Het gewicht is afhankelijk van de grootte van de koe, het varieert tussen de 2 en 5 kilogram.

Hoeveel gram ossenhaas per persoon?

Het is afhankelijk wat je ernaast serveert, maar in een restaurant houdt men over het algemeen meestal tussen de 150 en 180 gram vlees per persoon aan voor een hoofdgerecht.

Wat vind je van dit recept?

34 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
498.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.05 g
14.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.5 g
4.75 g
Eiwitten
37.48 g
Vezels
1.07 g
Natrium
1112.7 mg
Mineralen
Ijzer
4.46 mg
Calcium
48.51 mg
Magnesium
16.16 mg
Kalium
16.16 mg
Fosfor
294.56 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.26 mg
Jodium
0.53 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
8.23 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
5.04 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ossenhaaspuntjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.