Noedelsoep met biefstuk
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Noedelsoep met biefstuk

Deze noedelsoep met biefstuk staat binnen 40 minuten op tafel. Boordevol smaak van knoflook, gember, rode peper, miso en meer.

Recept noedelsoep met biefstuk
Noedelsoep met biefstuk ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je de helft van de rode peper gebruiken en snijd deze vervolgens fijn.

Vul een kleine pan met water en de eieren en breng aan de kook. Zodra het water begint te koken, kook je de eieren 6 tot 8 minuten afhankelijk hoe hard of zacht je de eieren gekookt wil hebben. Verwijder de uiteindes van de wortels en was deze goed.

Je kunt ervoor kiezen deze te schillen, maar schoon schrobben met een spons of borstel voldoet ook. Snijd de wortels vervolgens in niet te dikke plakjes. Was de bosui en snijd deze vervolgens in niet te dunne ringen. 

Noedelsoep met biefstuk
Noedelsoep met biefstuk

Noedelsoep met biefstuk afmaken – 20 minuten

Verhit een grote pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook, rode peper en gember enkele minuten. Voeg dan de wortel toe samen met de miso pasta. Schenk na een minuut de runderbouillon samen met een scheut sojasaus erbij en breng aan de kook.

Pel ondertussen de eieren. Voeg na ongeveer 5 minuten de noedels toe, zorg dat deze niet aan elkaar gaan plakken dus roer ze tijdens het koken los. Voeg ook de biefstuk toe aan de soep en kook deze enkele minuten.

Zorg ervoor dat deze niet te gaar zal worden en nog rosé van binnen is, afhankelijk hoe je de biefstuk het liefste eet. Haal de biefstukken uit de soep en pak deze in met aluminiumfolie om ze even te laten rusten.

Voeg de bosui toe aan de soep samen met sesamolie en mirin. Breng op smaak met eventueel meer sojasaus. Verdeel de soep over kommen en snijd de biefstuk met een scherp mes in reepjes. 

Verdeel de biefstuk en ei over de kommen, bestrooi het ei met een beetje peper. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Noedelsoep met biefstuk"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.