Mexicaanse quesadilla
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse quesadilla

Deze Mexicaanse quesadilla is om van te watertanden! Mexicaans gerecht met kipreepjes, maïs, bonen en tortilla's. Quesadilla's worden heerlijk krokant gebakken in de pan.

45 minuten
4 personen
Recept mexicaanse quesadilla
Mexicaanse quesadilla ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Serveertip: Serveer de Mexicaanse quesadillas met zelfgemaakte pico de gallo Maak de kipfilet schoon en snijd deze in lange reepjes.

Pak de grote kom en plaats daar de kipreepjes in en giet er dan de barbecuesaus overheen. Marineer de kipreepjes tenminste 10 - 15 minuten lang.

Laat de kidneybonen en maïs uitlekken, pel de rode ui en snijd deze fijn. Bak de kipreepjes in de bakpan gaar en bak dan de rode ui, maïs en kidneybonen nog kort mee en zet deze aan de kant. 

Gooi de overgebleven barbecuesaus niet weg, dit gaat gebruikt worden om de tortilla's mee in te smeren. 

Mexicaanse quesadilla
Mexicaanse quesadilla

De Mexicaanse quesadilla afmaken – 20 minuten

Plaats een grote tortilla op een schone snijplank. Smeer dan de bovenkant in met de barbecuesaus met behulp van een siliconen kwast.

Verdeel er dan de helft van de kidneybonen, maïs, kipreepjes en kaas evenredig overheen op 1 helft. Breng op smaak met komijnzaadjes. Herhaal voor de overige tortilla's.

Vouw de quesadilla dubbel en bak deze in een grote bakpan. Zodra deze mooi bruin is geworden draai je deze om en bak de andere kant ook nog mooi goudbruin.

Serveer deze eventueel met zelfgemaakte pico de gallo, maïs of nog meer barbecuesaus. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn quesadilla's?

Een quesadilla is Mexicaans streetfood, het is een tortilla gevuld met kaas en andere ingrediënten welke wordt verwarmd. Het is een beetje te vergelijken met onze tosti.

Je kunt de quesadilla's met vanalles vullen, van kip tot ham, chorizo of groenten.

Welke tortilla's voor quesadilla's?

Het deeg voor quesadilla's wordt ook wel masa genoemd, dit is maisdeeg. Meestal wordt een quesadilla dan ook gemaakt met maistortilla's, maar bloemtortilla's worden ook regelmatig gebruikt.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mexicaanse quesadilla"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.