Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

Makkelijk en snel te maken Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt. Heerlijk als doordeweeks gerecht. Voor 4 personen.

55 minuten
4 personen
Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt ingrediënten

Recept mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 27-06-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
55 minuten

* Let op: wel de bonen een nacht vantevoren als je gebruik maakt van gedroogde bonen. Deze stap kun je overslaan als je geen gebruik maakt van gedroogde bonen. Voeg de bonen toe aan een middelgrote kom en vul deze met water. 

Kook de bonen daarna in een grote pan gevuld met water in ongeveer 30 minuten gaar. De exacte kooktijd kan verschillen, afhankelijk van de bonen. 

Voorbereiding – 40 minuten

Pel en snijd de knoflook en rode ui in kleine stukjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze in grove stukken. Snijd de pepers fijn, met of zonder zaadlijsten. Met zaadlijsten zal het gerecht een stuk pittiger worden. 

Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt
Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

De Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur. Fruit hierin de gesneden uien en knoflook in 2 minuten zacht. Voeg dan de gesneden rode peper en het gehakt toe. 

Voeg na 5 minuten de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder toe en bak deze 2 minuten lang mee. Voeg de maïs en bonen toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en (gedroogde) oregano. 

Zet het vuur zachter en laat een aantal minuten lang pruttelen, totdat alles zacht genoeg geworden is. Serveer dit Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt met crème fraîche en geraspte kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
593.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.85 g
6.62 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.14 g
18.34 g
Eiwitten
37.47 g
Vezels
10.01 g
Natrium
570.36 mg
Mineralen
Ijzer
3.96 mg
Calcium
217.65 mg
Magnesium
56.06 mg
Kalium
56.06 mg
Fosfor
365.96 mg
Koper
0.31 mg
Zink
7.38 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
0.06 µg
Vitamines
Vitamine C
157.77 mg
Vitamine D
0.36 mg
Vitamine A
27.99 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
0.34 µg
Foliumzuur
49.73 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
3.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.