Makkelijk en snel te maken Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt. Heerlijk als doordeweeks gerecht. Voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaans-eenpansgerecht-met-bonen-en-gehakt
* Let op: wel de bonen een nacht vantevoren als je gebruik maakt van gedroogde bonen. Deze stap kun je overslaan als je geen gebruik maakt van gedroogde bonen. Voeg de bonen toe aan een middelgrote kom en vul deze met water.
Kook de bonen daarna in een grote pan gevuld met water in ongeveer 30 minuten gaar. De exacte kooktijd kan verschillen, afhankelijk van de bonen.
Pel en snijd de knoflook en rode ui in kleine stukjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze in grove stukken. Snijd de pepers fijn, met of zonder zaadlijsten. Met zaadlijsten zal het gerecht een stuk pittiger worden.
Verhit olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur. Fruit hierin de gesneden uien en knoflook in 2 minuten zacht. Voeg dan de gesneden rode peper en het gehakt toe.
Voeg na 5 minuten de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder toe en bak deze 2 minuten lang mee. Voeg de maïs en bonen toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en (gedroogde) oregano.
Zet het vuur zachter en laat een aantal minuten lang pruttelen, totdat alles zacht genoeg geworden is. Serveer dit Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt met crème fraîche en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!