Ohmydish.nl


Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

Makkelijk en snel te maken Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt. Heerlijk als doordeweeks gerecht. Voor 4 personen.

Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt
55 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram (gedroogde) zwart oog bonen
  • 500 gram gehakt
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpureé
  • 100 gram maïs
  • 2 lombok pepers (groen of rood)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel (gedroogde) oregano
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol geraspte kaas naar keuze
  • 125 ml crème fraîche
Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote kom
  • Snijplank en koksmes
  • Grote pan
  • Grote bakpan

Bereiden

55 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaans-eenpansgerecht-met-bonen-en-gehakt


* Let op: wel de bonen een nacht vantevoren als je gebruik maakt van gedroogde bonen. Deze stap kun je overslaan als je geen gebruik maakt van gedroogde bonen. Voeg de bonen toe aan een middelgrote kom en vul deze met water. 

Kook de bonen daarna in een grote pan gevuld met water in ongeveer 30 minuten gaar. De exacte kooktijd kan verschillen, afhankelijk van de bonen. 

Voorbereiding -- 40 minuten

Pel en snijd de knoflook en rode ui in kleine stukjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze in grove stukken. Snijd de pepers fijn, met of zonder zaadlijsten. Met zaadlijsten zal het gerecht een stuk pittiger worden. 

Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt
Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

De Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur. Fruit hierin de gesneden uien en knoflook in 2 minuten zacht. Voeg dan de gesneden rode peper en het gehakt toe. 

Voeg na 5 minuten de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder toe en bak deze 2 minuten lang mee. Voeg de maïs en bonen toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en (gedroogde) oregano. 

Zet het vuur zachter en laat een aantal minuten lang pruttelen, totdat alles zacht genoeg geworden is. Serveer dit Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt met crème fraîche en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.