Kies voor een "dry rub" of een "wet rub". Dit recept voor spare ribs gebruikt beide! Recept voor 6 personen, klaar in 5 uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-10-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Het maken van de "dry rub" is heel erg makkelijk, meng simpelweg alle ingrediënten bij elkaar die te zien zijn in de ingrediëntenlijst.
Schil de verse gember en pel de teentjes knoflook. Haal de zaadlijsten uit de rode peper. Snijd de gember, knoflook en rode peper grof en voeg deze samen met de overige ingrediënten voor de "wet rub" toe aan een blender en pureer tot een gladde pasta.
Haal het vlies van elke spare rib af, deze is te vinden aan de holle kant van de sparerib. Maak een begin met behulp van een koksmes en trek het vlies eraf met je handen (zie foto). Herhaal voor de resterende spareribs.
Gebruik je handen om de "wet rub" over de helft van de spare ribs te wrijven. Bedek alle plekjes, herhaal deze stap voor de "dry rub" en de andere helft van de spareribs. Leg de spareribs op een grote plaat, zoals een dienblad en dek af met huishoudfolie.
Laat ze tenminste 4 uur lang marineren in de koelkast, het lekkerste is als je ze een dag lang laat marineren. Dit kun je tot maximaal 2 dagen doen.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden Celsius. Haal de huishoudfolie van de spare ribs af en leg ze op een grote bakplaat met de holle kant naar beneden.
Voeg een klein laagje water toe aan de bakplaat en dek af met aluminiumfolie. Bak de spare ribs minimaal 2.5 uur lang in de voorverwarmde oven. De spareribs zullen nu ontzettend mals zijn en zo van het bot afvallen, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.