Malse spareribs uit de oven
😍 44Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Malse spareribs uit de oven

Kies voor een "dry rub" of een "wet rub". Dit recept voor spare ribs gebruikt beide! Recept voor 6 personen, klaar in 5 uur tijd.

4 uur 45 minuten
6 personen
Malse spareribs uit de oven ingrediënten

Recept malse spareribs uit de oven

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
4 uur 15 minuten
Kooktijd
2 uur 30 minuten
Totale tijd
4 uur 45 minuten

De "dry rub" maken

Het maken van de "dry rub" is heel erg makkelijk, meng simpelweg alle ingrediënten bij elkaar die te zien zijn in de ingrediëntenlijst.

De "wet rub" maken

Schil de verse gember en pel de teentjes knoflook. Haal de zaadlijsten uit de rode peper. Snijd de gember, knoflook en rode peper grof en voeg deze samen met de overige ingrediënten voor de "wet rub" toe aan een blender en pureer tot een gladde pasta.

Voorbereiding – 4 uur + 15 minuten

Haal het vlies van elke spare rib af, deze is te vinden aan de holle kant van de sparerib. Maak een begin met behulp van een koksmes en trek het vlies eraf met je handen (zie foto). Herhaal voor de resterende spareribs. 

Gebruik je handen om de "wet rub" over de helft van de spare ribs te wrijven. Bedek alle plekjes, herhaal deze stap voor de "dry rub" en de andere helft van de spareribs. Leg de spareribs op een grote plaat, zoals een dienblad en dek af met huishoudfolie. 

Laat ze tenminste 4 uur lang marineren in de koelkast, het lekkerste is als je ze een dag lang laat marineren. Dit kun je tot maximaal 2 dagen doen. 

Spare ribs met een dry rub
Spare ribs met een dry rub

De spareribs bakken – 2 uur + 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden Celsius. Haal de huishoudfolie van de spare ribs af en leg ze op een grote bakplaat met de holle kant naar beneden. 

Voeg een klein laagje water toe aan de bakplaat en dek af met aluminiumfolie. Bak de spare ribs minimaal 2.5 uur lang in de voorverwarmde oven. De spareribs zullen nu ontzettend mals zijn en zo van het bot afvallen, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

44 waarderingen
😍
44
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
681.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.78 g
33.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
40.1 g
14.71 g
Eiwitten
37.86 g
Vezels
2.46 g
Natrium
1695.17 mg
Mineralen
Ijzer
5.81 mg
Calcium
98.13 mg
Magnesium
42.53 mg
Kalium
42.53 mg
Fosfor
316.45 mg
Koper
2.22 mg
Zink
0.36 mg
Jodium
41.37 µg
Selenium
6.37 µg
Vitamines
Vitamine C
9.36 mg
Vitamine D
0.33 mg
Vitamine A
6.85 mg
Vitamine B1
1.07 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.55 mg
Vitamine B12
2 µg
Foliumzuur
10.62 µg
Vitamine E
0.84 mg
Vitamine K
0.85 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Malse spareribs uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.