Ohmydish.nl


Malse spareribs uit de oven

Kies voor een "dry rub" of een "wet rub". Dit recept voor spare ribs gebruikt beide! Recept voor 6 personen, klaar in 5 uur tijd.

6 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Malse spareribs uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 tot 1.2 kilo rauwe spareribs

Ingrediënten voor de "dry rub"

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram paprikapoeder
  • 15 gram fijn zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder

Ingrediënten voor de "wet rub"

  • 80 ml honing
  • 60 ml zoete (glutenvrije) sojasaus
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 3 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gram tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • Snufje kaneelpoeder
  • 5 gram gedroogde rozemarijn
  • Aantal druppels Worcestershiresaus
Malse spareribs uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Blender
  • Koksmes
  • Grote snijplank
  • Kom
  • Huishoudfolie
  • 2 grote borden, groot genoeg om elk de helft van de spare ribs te kunnen bevatten
  • Oven
  • Alluminiumfolie
  • Bakplaat

Bereiden


6 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/malse-spareribs-uit-de-oven


De "dry rub" maken

Het maken van de "dry rub" is heel erg makkelijk, meng simpelweg alle ingrediënten bij elkaar die te zien zijn in de ingrediëntenlijst.

De "wet rub" maken

Schil de verse gember en pel de teentjes knoflook. Haal de zaadlijsten uit de rode peper. Snijd de gember, knoflook en rode peper grof en voeg deze samen met de overige ingrediënten voor de "wet rub" toe aan een blender en pureer tot een gladde pasta.

Voorbereiding – 4 uur + 15 minuten

Haal het vlies van elke spare rib af, deze is te vinden aan de holle kant van de sparerib. Maak een begin met behulp van een koksmes en trek het vlies eraf met je handen (zie foto). Herhaal voor de resterende spareribs. 

Gebruik je handen om de "wet rub" over de helft van de spare ribs te wrijven. Bedek alle plekjes, herhaal deze stap voor de "dry rub" en de andere helft van de spareribs. Leg de spareribs op een grote plaat, zoals een dienblad en dek af met huishoudfolie. 

Laat ze tenminste 4 uur lang marineren in de koelkast, het lekkerste is als je ze een dag lang laat marineren. Dit kun je tot maximaal 2 dagen doen. 

Spare ribs met een dry rub
Spare ribs met een dry rub

De spareribs bakken – 2 uur + 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden Celsius. Haal de huishoudfolie van de spare ribs af en leg ze op een grote bakplaat met de holle kant naar beneden. 

Voeg een klein laagje water toe aan de bakplaat en dek af met aluminiumfolie. Bak de spare ribs minimaal 2.5 uur lang in de voorverwarmde oven. De spareribs zullen nu ontzettend mals zijn en zo van het bot afvallen, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.