Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lenteuisoep
We hadden nog een hele hoop lenteuien in de moestuin staan, aangezien de winter er aan zit te komen vonden we het tijd om de lenteuien op te maken. Wij hebben er een lekkere en simpele soep van gemaakt.

De lenteuisoep koken
Voorbereiding -- 10 minuten
Was alle lenteuien zeer goed. Snijd met behulp van het
kleine mesje de wortelen eraf. Haal ook de bladeren eraf die er niet goed meer uit zien. Was de lenteuien dan nogmaals om er zeker van te zijn dat al het zand van de bladeren afgespoelt is. Snijd de lenteuien dan in kleinere stukken met behulp van een
snijplank en
koksmes.

Lenteuisoep
De lenteuisoep afmaken -- 30 minuten
Verhit nu 3 liter
kippenbouillon, voeg dan alle gesneden stukken lenteui toe. Laat de soep 25 - 30 minuten zachtjes koken. Pureer tot een soep met behulp van een
staafmixer. Je kunt eventueel de soep door een zeef halen, in het geval je liever een heldere soep wil hebben.
Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie. Serveer de lenteuisoep met bijvoorbeeld een aantal plakken brood en wat kaas. Eet smakelijk!