Lenteuisoep
😍 14 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Lenteuisoep

Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.

We hadden nog een hele hoop lenteuien in de moestuin staan, aangezien de winter er aan zit te komen vonden we het tijd om de lente-uien op te maken.

Wij hebben er een lekkere en simpele soep van gemaakt. 

De lenteuisoep koken
De lente-uisoep koken
Lenteuisoep ingrediënten

Recept lenteuisoep

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept lenteuisoep allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 03-11-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was alle lente-uien zeer goed. Snijd met behulp van het kleine mesje de wortelen eraf. Haal ook de bladeren eraf die er niet goed meer uit zien.

Was de lente-uien dan nogmaals om er zeker van te zijn dat al het zand van de bladeren afgespoeld is. Snijd de lente-uien dan in kleinere stukken met behulp van een snijplank en koksmes. 

Lenteuisoep
Lente-uisoep

De lente-uisoep afmaken – 30 minuten

Verhit nu 3 liter kippenbouillon, voeg dan alle gesneden stukken lente-ui toe. Laat de soep 25 - 30 minuten zachtjes koken. Pureer tot een soep met behulp van een staafmixer.

Je kunt eventueel de soep door een zeef halen, in het geval je liever een heldere soep wil hebben. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.

Serveer de lente-uisoep met bijvoorbeeld een aantal plakken brood en wat kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
34.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.59 g
1.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.70 g
0.92 g
Eiwitten
2.38 g
Vezels
1.35 g
Natrium
1252.85 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.3 liter kippenbouillon selderij 18.00 0.30 g - 1.50 g 0.90 g 1.50 g - 1110.00 mg 0.60 mg 12.00 mg 1.50 mg 12.00 mg 9.00 mg - - - - - - - - - - - - - - -
1.5 lenteuien 14.40 2.84 g 1.04 g 0.09 g - 0.81 g 1.17 g 7.20 mg 0.63 mg 32.40 mg 9.00 mg 124.20 mg 13.05 mg 0.05 mg 0.13 mg - 0.32 µg 8.10 mg - 263.25 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.07 mg - 28.80 µg 0.27 mg 93.15 µg -
zout en peper 1.76 0.45 g - 0.02 g 0.01 g 0.07 g 0.18 g 135.65 mg 0.04 mg 1.60 mg 0.53 mg 4.43 mg 0.61 mg - - 0.21 µg 0.01 µg 0.53 mg - - - - - - 0.07 µg 0.03 mg 1.15 µg -
olijfolie 0.81 - - 0.09 g 0.01 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    34.97 3.59 g 1.04 g 1.70 g 0.92 g 2.38 g 1.35 g 1252.85 mg 1.27 mg 46.00 mg 11.03 mg 140.63 mg 22.66 mg 0.05 mg 0.14 mg 0.21 µg 0.32 µg 8.63 mg - 263.25 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.07 mg - 28.87 µg 0.30 mg 94.30 µg -
0 reacties op "Lenteuisoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.