Lenteuisoep

(11)

Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hoofdgerechten
Lenteuisoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 liter kippenbouillon
  • 15+ lenteuien
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Lenteuisoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Klein mesje
  • Staafmixer

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lenteuisoep


We hadden nog een hele hoop lenteuien in de moestuin staan, aangezien de winter er aan zit te komen vonden we het tijd om de lente-uien op te maken.

Wij hebben er een lekkere en simpele soep van gemaakt. 

De lenteuisoep koken
De lente-uisoep koken

Voorbereiding – 10 minuten

Was alle lente-uien zeer goed. Snijd met behulp van het kleine mesje de wortelen eraf. Haal ook de bladeren eraf die er niet goed meer uit zien.

Was de lente-uien dan nogmaals om er zeker van te zijn dat al het zand van de bladeren afgespoeld is. Snijd de lente-uien dan in kleinere stukken met behulp van een snijplank en koksmes. 

Lenteuisoep
Lente-uisoep

De lente-uisoep afmaken – 30 minuten

Verhit nu 3 liter kippenbouillon, voeg dan alle gesneden stukken lente-ui toe. Laat de soep 25 - 30 minuten zachtjes koken. Pureer tot een soep met behulp van een staafmixer.

Je kunt eventueel de soep door een zeef halen, in het geval je liever een heldere soep wil hebben. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.

Serveer de lente-uisoep met bijvoorbeeld een aantal plakken brood en wat kaas. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.