Er zit lekker veel groenten in deze makkelijke ovenschotel met gebroken stukjes lasagnevellen. Voor dit recept heb je niet eens een ovenschaal nodig!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel en snijd het uitje en de 2 tenen knoflook zo fijn mogelijk. Laat de mozzarella uitlekken, mocht je geen gebruik maken van mozzarella balletjes dan snijd je deze eerst in kleinere plakjes.
Was een halve courgette en snijd in kleine blokjes. Was de verse spinazie en maak deze droog met een keukendoek of sla centrifuge.
Snijd ¼e broccoli in kleine roosjes. Heb je liever hele gare broccoli ipv beetgaar? Kook de broccoli dan vooraf in een klein pannetje met kokend water en giet af.
Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan de bakpan, fruit het uitje en de knoflook aan en bak het half-om-half gehakt rul. Voeg 500 ml passata en 400 gram tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar. Voeg ook de in roosjes gesneden broccoli, courgette blokjes en gewassen verse spinazie toe.
Zet het vuur op een lage stand en laat het geheel een 5-tal minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Breek de verse lasagne bladeren met de hand en duw deze voorzichtig in de saus (met een houten spatel). Zet het vuur uit en verdeel de mozzarella bolletjes over de pan heen.
Plaats de pan in de oven en gaar in ongeveer 20 - 25 minuten tijd de lasagnette. Haal de pan uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!
Kan ik ook gewone lasagnevellen gebruiken?
Als je gebruik wil maken van gedroogde (niet voorgekookte) lasagnevellen dan zul je ze eerst moeten voorkoken. Plaats daarvoor een pan water op het fornuis, breng aan de kook en gaar de lasagnevellen tot beetgaar. Laat afkoelen en gebruik deze dan in dit recept.
Waarmee kan ik het half-om-half gehakt vervangen voor een vegetarische variant?
Het vegetarisch gehakt van Quorn (quorn stukjes) kun je prima gebruiken als vervanging van het half-om-half gehakt. Bak deze niet zo lang in een pan als dat je met gewoon gehakt zou doen, anders drogen de stukjes snel uit.
Ik heb geen pan die de oven in kan, wat kan ik gebruiken?
Je kunt deze lasagnette ook bereiden in een ovenschaal. Gebruik geen bord of pan met een plastic handvat, deze kunnen gaan scheuren of smelten!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.