Ohmydish.nl


Lasagnette (lasagne uit de pan)

Er zit lekker veel groenten in deze makkelijke ovenschotel met gebroken stukjes lasagnevellen. Voor dit recept heb je niet eens een ovenschaal nodig!

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lasagnette (lasagne uit de pan)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 - 6 verse lasagne bladen
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 uitje
  • 200 gram mozzarella
  • ½e courgette
  • 500 ml passata
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Handvol verse spinazie bladeren
  • ¼e broccoli
  • Provençaalse kruiden
  • Scheutje olijfolie
  • Peper
  • Zout
Lasagnette (lasagne uit de pan) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Diepe ovenbestendige bakpan
  • Houten spatel
  • Keukendoek
  • Klein pannetje (optioneel)

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagnette-lasagne-uit-de-pan


Voorbereiding – 15 minuten

Pel en snijd het uitje en de 2 tenen knoflook zo fijn mogelijk. Laat de mozzarella uitlekken, mocht je geen gebruik maken van mozzarella balletjes dan snijd je deze eerst in kleinere plakjes.

Was een halve courgette en snijd in kleine blokjes. Was de verse spinazie en maak deze droog met een keukendoek of sla centrifuge.

Snijd ¼e broccoli in kleine roosjes. Heb je liever hele gare broccoli ipv beetgaar? Kook de broccoli dan vooraf in een klein pannetje met kokend water en giet af.

Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan de bakpan, fruit het uitje en de knoflook aan en bak het half-om-half gehakt rul. Voeg 500 ml passata en 400 gram tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar. Voeg ook de in roosjes gesneden broccoli, courgette blokjes en gewassen verse spinazie toe.

Zet het vuur op een lage stand en laat het geheel een 5-tal minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Breek de verse lasagne bladeren met de hand en duw deze voorzichtig in de saus (met een houten spatel). Zet het vuur uit en verdeel de mozzarella bolletjes over de pan heen.

Lasagnette (lasagne uit de pan)
Lasagnette (lasagne uit de pan)

De lasagnette (lasagne uit de pan) afbakken – 25 minuten

Plaats de pan in de oven en gaar in ongeveer 20 - 25 minuten tijd de lasagnette. Haal de pan uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!

Lasagnette (lasagne uit de pan): veelgestelde vragen

Kan ik ook gewone lasagnevellen gebruiken?

Als je gebruik wil maken van gedroogde (niet voorgekookte) lasagnevellen dan zul je ze eerst moeten voorkoken. Plaats daarvoor een pan water op het fornuis, breng aan de kook en gaar de lasagnevellen tot beetgaar. Laat afkoelen en gebruik deze dan in dit recept.

Waarmee kan ik het half-om-half gehakt vervangen voor een vegetarische variant?

Het vegetarisch gehakt van Quorn (quorn stukjes) kun je prima gebruiken als vervanging van het half-om-half gehakt. Bak deze niet zo lang in een pan als dat je met gewoon gehakt zou doen, anders drogen de stukjes snel uit.

Ik heb geen pan die de oven in kan, wat kan ik gebruiken?

Je kunt deze lasagnette ook bereiden in een ovenschaal. Gebruik geen bord of pan met een plastic handvat, deze kunnen gaan scheuren of smelten!

Aangeraden producten (4)

Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tournedos met sugar snaps
Volgend recept →
Catalaanse Fideuá de pollo

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!