Lasagnette (lasagne uit de pan)
😍 25 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Lasagnette (lasagne uit de pan)

Er zit lekker veel groenten in deze makkelijke ovenschotel met gebroken stukjes lasagnevellen. Voor dit recept heb je niet eens een ovenschaal nodig!

40 minuten
4 personen
Lasagnette (lasagne uit de pan) ingrediënten

Recept lasagnette (lasagne uit de pan)

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept lasagnette (lasagne uit de pan) allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 11-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 15-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel en snijd het uitje en de 2 tenen knoflook zo fijn mogelijk. Laat de mozzarella uitlekken, mocht je geen gebruik maken van mozzarella balletjes dan snijd je deze eerst in kleinere plakjes.

Was een halve courgette en snijd in kleine blokjes. Was de verse spinazie en maak deze droog met een keukendoek of sla centrifuge.

Snijd ¼e broccoli in kleine roosjes. Heb je liever hele gare broccoli ipv beetgaar? Kook de broccoli dan vooraf in een klein pannetje met kokend water en giet af.

Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan de bakpan, fruit het uitje en de knoflook aan en bak het half-om-half gehakt rul. Voeg 500 ml passata en 400 gram tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar. Voeg ook de in roosjes gesneden broccoli, courgette blokjes en gewassen verse spinazie toe.

Zet het vuur op een lage stand en laat het geheel een 5-tal minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Breek de verse lasagne bladeren met de hand en duw deze voorzichtig in de saus (met een houten spatel). Zet het vuur uit en verdeel de mozzarella bolletjes over de pan heen.

Lasagnette (lasagne uit de pan)
Lasagnette (lasagne uit de pan)

De lasagnette (lasagne uit de pan) afbakken – 25 minuten

Plaats de pan in de oven en gaar in ongeveer 20 - 25 minuten tijd de lasagnette. Haal de pan uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook gewone lasagnevellen gebruiken?

Als je gebruik wil maken van gedroogde (niet voorgekookte) lasagnevellen dan zul je ze eerst moeten voorkoken. Plaats daarvoor een pan water op het fornuis, breng aan de kook en gaar de lasagnevellen tot beetgaar. Laat afkoelen en gebruik deze dan in dit recept.

Waarmee kan ik het half-om-half gehakt vervangen voor een vegetarische variant?

Het vegetarisch gehakt van Quorn (quorn stukjes) kun je prima gebruiken als vervanging van het half-om-half gehakt. Bak deze niet zo lang in een pan als dat je met gewoon gehakt zou doen, anders drogen de stukjes snel uit.

Ik heb geen pan die de oven in kan, wat kan ik gebruiken?

Je kunt deze lasagnette ook bereiden in een ovenschaal. Gebruik geen bord of pan met een plastic handvat, deze kunnen gaan scheuren of smelten!

Wat vind je hiervan?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
722.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
52.12 g
24.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.47 g
17.20 g
Eiwitten
41.71 g
Vezels
5.61 g
Natrium
1264.78 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1.25 verse lasagne bladen ei, gluten 87.50 18.00 g 0.25 g 0.38 g 0.13 g 3.25 g 0.75 g 1.25 mg 0.50 mg 5.00 mg 5.00 mg 37.50 mg 20.00 mg 0.03 mg 0.20 mg - 1.75 µg - - - 0.05 mg 0.03 mg 0.08 mg - 12.50 µg 0.13 mg 0.25 µg -
125 gram half-om-half gehakt 315.00 - - 25.75 g 10.25 g 21.88 g - 100.00 mg 1.88 mg 12.50 mg 25.00 mg 312.50 mg 175.00 mg 0.06 mg 3.00 mg - - 28.75 mg 0.50 mg 0.01 mg 0.22 mg 0.25 mg 0.11 mg 1.88 µg 5.00 µg - - -
0.5 teentje knoflook 3.50 0.70 g 0.02 g - - 0.15 g 0.05 g 0.10 mg 0.03 mg 4.25 mg 0.50 mg 15.00 mg 3.25 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.04 µg - 0.35 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.10 µg - - -
0.25 uitje 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
50 gram mozzarella melk 123.00 2.30 g - 8.25 g 5.00 g 10.00 g - 60.00 mg 0.10 mg 200.00 mg 5.00 mg 20.00 mg 120.00 mg 0.05 mg 1.20 mg - - 0.50 mg 0.05 mg 0.08 mg 0.02 mg 0.14 mg 0.03 mg 0.75 µg 7.50 µg - - -
0.13 courgette 10.13 1.69 g 1.69 g - - 0.68 g 0.41 g 0.38 mg 0.94 mg 11.25 mg 1.88 mg 75.00 mg 7.50 mg - 0.11 mg - - 5.63 mg - 0.02 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.06 mg - 15.00 µg - - -
125 ml passata 127.50 23.00 g 17.25 g 4.75 g 1.50 g 3.50 g 1.50 g 250.00 mg 0.50 mg 25.00 mg 25.00 mg 625.00 mg 75.00 mg 0.03 mg 0.08 mg - - 30.00 mg - 0.13 mg 0.38 mg 0.03 mg 0.15 mg - 37.50 µg - - -
100 gram tomatenblokjes 20.00 4.10 g 2.60 g 0.20 g - 0.90 g 1.20 g 236.00 mg 0.40 mg 9.00 mg 11.00 mg 237.00 mg 24.00 mg 0.10 mg 0.20 mg - 0.30 µg 15.00 mg - 510.00 mg 0.03 mg 0.03 mg 0.07 mg - 15.00 µg 0.50 mg 7.90 µg -
0.25 handvol verse spinazie bladeren 2.81 0.11 g 0.08 g 0.06 g - 0.47 g 0.38 g 12.19 mg 0.77 mg 22.50 mg 8.44 mg 121.88 mg 10.31 mg 0.02 mg 0.09 mg - 0.19 µg 9.75 mg - 0.15 mg 0.02 mg 0.04 mg 0.04 mg - 13.13 µg 0.38 mg 90.00 µg -
0.06 broccoli 4.53 0.31 g 0.23 g 0.03 g - 0.52 g 0.55 g 2.03 mg 0.20 mg 16.41 mg 3.13 mg 72.50 mg 12.81 mg 0.03 mg 0.15 mg - - 17.81 mg - 0.06 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.03 mg - 9.38 µg - 23.44 µg -
provençaalse kruiden - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 scheutje olijfolie 17.66 - - 2.00 g 0.29 g - - 0.02 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
peper - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zout - - - - - - - 600.00 mg - 0.15 mg 4.35 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
    722.88 52.12 g 24.03 g 41.47 g 17.20 g 41.71 g 5.61 g 1264.78 mg 5.48 mg 315.43 mg 92.41 mg 1571.14 mg 461.00 mg 0.35 mg 5.30 mg 0.04 µg 2.24 µg 109.82 mg 0.55 mg 510.45 mg 0.76 mg 0.58 mg 0.61 mg 2.63 µg 118.23 µg 1.00 mg 121.59 µg -
0 reacties op "Lasagnette (lasagne uit de pan)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.