Heerlijk éénpansgerecht uit de tajine met kip, aardappelen, sinaasappels en olijven. Weinig voorbereiding nodig!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Pers het sap van 2 sinaasappelen uit in een kom. Snijd de overige 2 sinaasappelen in partjes, laat de schil er nog aan.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng 2 eetlepels gerookte paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma, 1/2e eetlepel nootmuskaat en 1/2e eetlepel gemberpoeder samen in de kom met het sinaasappelsap.
Meng ook de fijn gesneden knoflook door de sinaasappelsap heen. Besmeer de binnenkant van de tajine met olijfolie, dit kun je doen met behulp van een siliconen kwastje of simpelweg met een aantal vellen keukenpapier.
Voeg de gesnipperde rode ui toe aan de onderkant van de tajine. Leg nu 4 kippenbouten kruislings op elkaar in het midden van de tajine. Bekleed nu de rand met partjes aardappel en sinaasappel.
Steek 2 kaneelstokjes en een laurierblaadje in het midden van het vlees door naar onderen toe. Voeg ongeveer 4 (of meer) eetlepels groene olijven toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Giet de sinaasappelsap met de kruiden en knoflook over de inhoud van de tajine en plaats de deksel erop.
Plaats de tajine op het kleinste pitje en zet het vuur zo laag mogelijk. Gaar de inhoud van de tajine ongeveer 50 minuten lang, of totdat de kip helemaal gaar is geworden en de aardappels nét niet uit elkaar vallen.
Serveer met bijvoorbeeld een lekkere frisse salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.