Ohmydish.nl


Kip tajine

Heerlijk éénpansgerecht uit de tajine met kip, aardappelen, sinaasappels en olijven. Weinig voorbereiding nodig!

1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip tajine

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenbouten
  • 5 vastkokende aardappels
  • 4 sinaasappels
  • 1 rode ui
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 kaneelstokjes
  • 1/2e eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1/2e eetlepel nootmuskaat
  • 4 eetlepels groene olijven (ontpit)
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Kip tajine ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Tajine
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Citruspers
  • Aardappelschilmesje of dunschiller
  • Middelgrote kom
  • Keukenpapier of siliconen kwast

Bereiden


1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tajine


Voorbereiding -- 15 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Pers het sap van 2 sinaasappelen uit in een kom. Snijd de overige 2 sinaasappelen in partjes, laat de schil er nog aan. Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng 2 eetlepels gerookte paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma, 1/2e eetlepel nootmuskaat en 1/2e eetlepel gemberpoeder samen in de kom met het sinaasappelsap. Meng ook de fijn gesneden knoflook door de sinaasappelsap heen.

Besmeer de binnenkant van de tajine met olijfolie, dit kun je doen met behulp van een siliconen kwastje of simpelweg met een aantal vellen keukenpapier. Voeg de gesnipperde rode ui toe aan de onderkant van de tajine. Leg nu 4 kippenbouten kruislings op elkaar in het midden van de tajine. Bekleed nu de rand met partjes aardappel en sinaasappel. Steek 2 kaneelstokjes en een laurierblaadje in het midden van het vlees door naar onderen toe. Voeg ongeveer 4 (of meer) eetlepels groene olijven toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Giet de sinaasappelsap met de kruiden en knoflook over de inhoud van de tajine en plaats de deksel erop.

Kip tajine Kip tajine

Kip tajine afmaken -- 50 minuten

Plaats de tajine op het kleinste pitje en zet het vuur zo laag mogelijk. Gaar de inhoud van de tajine ongeveer 50 minuten lang, of totdat de kip helemaal gaar is geworden en de aardappels nét niet uit elkaar vallen.

Serveer met bijvoorbeeld een lekkere frisse salade, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Snelle mac and cheese
Volgend recept →
Mini rode kool strudel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.