Kip stroganoff is een makkelijk gerecht dat binnen een half uur op tafel staat. Een ideale doordeweekse maaltijd!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-09-2024
Vul een middelgrote pan met water en kook hierin de rijst gaar.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Was indien nodig de peterselie en hak deze dan fijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes, niet te groot.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer.
Bak dan de paprika en champignons mee tot de champignons beginnen te kleuren. Roer de tomatenpuree samen met paprika poeder erbij en bak dit nog kort om deze te ontzuren.
Blus af met wodka en laat nog enkele minuten zachtjes koken. Roer de crème fraîche erdoor en laat het geheel zachtjes koken tot de kip gaar is.
Breng op smaak met een scheutje gembersiroop, peper en zout. Serveer de kip stroganoff met rijst en garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.